Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 149.141 (?) 
4.5.2012 10:37, zobrazeno: 135532x

Zdravím všechny, uvažuji o koupi travního traktoru a rozhoduji se mezi výrobkem od SECOgroup Challenge AJ 92 16 HP a traktorem Expert 92.160 H od Mountfieldu. Máte někdo s těmito traktory zkušenosti, případně jaké klady a zápory na jednotlivých strojích vidíte? Já bych preferoval ten od Mountfieldu, mají navíc 7 let záruku a servis. Parametry mají oba stroje stejné, liší se hlavně v elemag. zapínání sečení, což má jen Challenge, ale nevidím v tom problém. Expert od Mtf má zase pomocná kolečka na sekačce, což vidím jako výhodu do terénu, také rozsah sečení je 2-12 cm, zatím co u Challenge jen 3-9 cm. Tak čekám na vaše názory, díky.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 144.56 (?), 5.5.2012 14:22

No podle mě je ten Wolf naprosto hnusný traktor. Asi aby se ho tráva bála či co. No, ale na to se při práci nehraje...

Co se dívám tak oba jsou novinkou. Challange využívá přední nápravu z většího Starjetu a to už je co říct protože kdo tu nápravu viděl pochopil že tady se za svou cenu dostanete nejvíc. Ceny ND SECO garantuje díky české výrobě za bezkonkurenčně nejnižší. A 7let záruka MTF? Trošku si tu počtěte a udělejte si na ni názor sám. Záruka je k čemu? Na vadu materiálu a špatné sestavení, prozraďte mi, co chcete reklamovat po šesti letech v provozu???

Challangů je letos málo, nabídka určitě neuspokojí poptávku lidí díky omezené pilotní serii, tak běžte pro Wolfa. Má motor Kawasaki a to je přece něco! Briggse má každý vidlák, znají ho servisáci snad úplně všude a opravují ho už i poslepu. Pchááá.

Šťastnou ruku při výběru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 238.179 (?), 6.5.2012 20:05

Je mi jasné, že záruka 7 let nebude na opotřebené díly.  Je to určitě také reklamní lákadlo, ale když mít za stejnou cenu 7 místo 2 let, proč ne. A myslím, že tuto záruku nenabízí jen Mountfield, najdeme ji i u jiných, napadá mě třeba Kia.  Závěru Vašeho příspěvku nerozumím, považujete motor Kawasaki za nekvalitní?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 238.179 (?), 6.5.2012 21:49

Ještě jsem se zamyslel nad variantou Cub Cadet CC 1018 HE nebo Dolmar TM 92.14 H, event Dolmar   TM 102.18 H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 238.179 (?), 7.5.2012 1:50

Přikládám ještě foto nápravy Expert 92.160 H od Mountfieldu


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 238.179 (?), 7.5.2012 1:53

A foto celého traktoru, pořád je to můj favorit. Fotky jsou staženy ze stránek německého prodejce, po přepočtu na Kč vychází u Mountfieldu o cca 7 000 Kč levněji.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 2.73 (?), 7.5.2012 18:25

Mám jiný travní traktor a nelituji zvolení stroje s blízkým servisem 3 km než jako má soused 30 km na jednu stranu. Podíval jsem se na technické parametry obou strojů a ten v Mountfieldu mi nepřipadá zas tak hrozný. Mountfield prodává nebo prodával výrobky i českých firem - Vari, Wisconsin a to šmejdy určitě nejsou.Traktorek Expert je dokonce o 7 kg těžší než AGS. Chce to vyzkoušet, jak sečou oba. Nízká cena ND (kdo to někde porovnával?) ještě neznamená, že oprava poruchy bude levná. Doprava do servisu několik desítek km může opravu např. pojezdového řemene prodražit na vyšší úroveň než u bližšího servisu s dražšími díly.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 238.179 (?), 8.5.2012 0:09

Dneska jsem na něj byl ještě jednou podívat, oproti AGS má navíc kryty plechové, takže nehrozí snadné proražení, jak jsem tu někde četl, taky má tempomat. Pravdou je, že získat letos Challenge bude asi problém, jestli jich bude k mání opravdu tak málo, navíc nemá ta pomocná kolečka (terén nemám vždy úplni v rovině, jde místy o zaseté pole). Bohužel taky není nikde pořádně k okoukání, v prodejnách zatím není. Koukal jsem ještě jednou na tu přední nápravu Experta, zdá se být bytelná. Na trhu taky moc traktorů dvouválců v rozumné ceně není, do MTD se mi jít nechce. Z jednoválce mám trochu strach (byť mají stejné výkony), že nebude tak kvalitně sbírat a může mít problém s vlhčí trávou (aspoň tak mi to tvrdili v jednou obchodě se zahradní technikou - ne v Mtf, že dvouválec má lepší tah). Další body si Mtf u mě získává tím, že díky místu bydliště není široko daleko jiný servis zahradní techniky, který by servisoval zahradní traktory (ještě tak možná křovinořez nebo motorovu pilu). Nejsem sice ještě úplně rozhodnutý, ale vypadá to na toho Experta od Mtf. Zkusím ještě jednou projít prodejny a uvidím. Mám však pocit, že v každé prodejně se snaží prosazovat jednu značku i když jich mají v nabídce víc (když mám zájem o představení jiného modelu, stejně jej pohaní a jako nejlepší doporučí ten, který mi nabídli hned na začátku, takže prodej směřují stále stejným směrem - vyvolává to pak pocit, že se chtějí zbavit něčeho, co jim leží někde na skladu či co.
Ten Expert je výrobek Wolf-Gartenu, jde o jejich novou řadu traktorů (konkrétně tento typ mají jen pro vybrané odběratele - asi Mtf a pod), takže bohužel stejně jako u Challenge zatím nejsou nikde zveřejněné praktické zkušenosti. Vyzkoušet oba by bylo nejlepší, ale asi to nebude možné. Navíc je otázka, jak dlouho bude Mtf hrát hru na "akční slevy", tak nechci dlouho čekat.
Vy máte něco od Seco Group? Líbí se mi tam Starjet, ale dvouválec už je pro mě zbytečně drahý. Taky mně zaujaly traktory značky Dolmar.

JK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 144.56 (?), 9.5.2012 14:44

Ne neříkám že je awa šunt, to rozhodně né, jen že není tak rozšířená a problémy B&S jsou známy a člověk ví kam se podívat. I s díly NO Problem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.10 (?), 13.5.2012 20:24

Tak jsem Experta u Mtf koupil, jsem zvědavý, jak to dopadne, snad nebude problém. Ale pro koupi tohoto stroje bylo v mém případě hned několik kritérií, které splňoval včetně prodejce:

- servis MTF mám ze všech nejblíže, vykonný motor, který je i v traktorech vyšší třídy, slušný výkon dvouválce, solidní náprava, velká pomocná kolečka na sekací liště, tempomat, široká kola a malý poloměr otáčení, rozsah sečení (2-12 cm) a nakonec také mechanické zapínání sekačky (údajně je to menší a plynulejší nápor na ústrojí než když se to sepne elektromagneticky rychle - ale je to názor, také méně elektroniky může být výhoda)

Traktor mají v nabídce i v zahraničí, cena tam po všech možných slevách nejde pod 90 000 (nejlevnější), ale točí se kolem 95-100 000 Kč.

Podobná kritéria splňoval již jen ten Challenge od Seco group, event MTD 160 (ten jsem ale nechtěl po informacích ze servisu)

Jak budu mít první zkušenosti, hned dám vědět, jak to fachá.

JK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika