Alko 52 BR comfort



Stránky: 1,  2   
host - 87.4 (?) 
11.6.2013 20:03, zobrazeno: 23983x

Zdravím Vás, nedávno som kupil tuto motorovu kosačku rok vyroby 2005 dovoz z Rakuska. Som snou spokojni, len sa chcem spytat načo by som si mal dat unej pozor?  jedna sa o motor Briggs stratton XRM 600 quantum.

hned po kupe som vymenil sviečky za original BS, nalial novy oliej MOL Dynamic 30/40 6dcl 

nedymí ide pekne. len podla vás aku ma životnost tento motor? načo si dat pozor? a ako štartovat aby naštartoval hned? trva chvílu kým chytí, možno je to tím že ešte nemám prax v tahani lanka :D 

Dakujem za odpoved. ešte mi nedá sa pochvalit cenou stala 60euro teda 1500 Kč

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 208.124 (?), 12.6.2013 0:11
Ještě bych vyměnil vzduchový filtr. S původní svíčkou nestartovala lépe? Životnost motoru by měla být cca 800 mth, ale stejně nevíte kolik má najeto. Každý rok na podzim vyměňte olej a před každým sekáním jeho hladinu kontrolujte. V rámci údržby se dá sekačka naklonit na bok vzduchovým filtrem nahoru. Nikdy ji nenaklánějte naopak! Šasi je z celkem kvalitního plechu, ale i tak je potřeba sekačku po sekání zbavit nánosů trávy. Pojezdová převodovka má celoživotní náplň. Koukněte na kola, jestli ložiska nepotřebují trochu vazelíny.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.238 (?), 12.6.2013 8:09

Mám na sekačce také BS quantum (OHV) a k vámi zmiňovaným 800 hodinám (za které děkuji, tenhle údaj jsem ještě neslyšel) nebude mít zas tak daleko. 

Já jsem měl problém s teplým startem. Při provozu se zahříval zapalovací kabel a pak to nechtělo startovat. Studené taky nejsou to co bývaly u nového, napumpovat primerem musím spíš tak 8x než 3x. Ale chytne vždycky. Motor při provozu sem tam jemně jakoby "prskne". V jednom servisu mi řekli že je potřeba přebrousit sedla ventilů, v druhém že na těchto motorech cokoliv, ale rozhodně nebrousit sedla ventilů. Tak teď babo raď.

Dále dejte pozor u oleje kromě jeho množství také na jeho konzistenci. Jednou mi (zřejmě nekvalitní olej) v podobné sekačce jakoby zhoustl a byť ho bylo ve vaně dost, rozstřikovací mechanismus ho asi dostatečně nerozstřikoval. Výsledkem bylo přidřené horní ložisko na klice a ložisko na ojnici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 98.244 (?), 12.6.2013 10:03

Dakujem za rady :) no ta povodna sviečka bola už asi 3-4 rokov stara podla hnedeho napisu NGK, kedže teraz už maju modrém pismo, a ktomu si myslím že bola tak stara aj podla toho že to bol stary model sviečky bez písmena (R) teraz presne z hlavy neviem typ ale tušim B2 LM a nove su BR2 LM ak si pametám dobre. stim zatlačením primera 8x to skusim. zaujimalo by ma ako mám štartovat?

zatlačím primer zapnem sitič, počkam kym zdochne, dám na plne otačky a znovu naštartujem bez sytiča?

Dalej čo sa tíka noža ako sa nož vyvažuje? doteraz som vždy ostril karbobruskou (uhlová bruska) možem aj tento?

Dalej by ma zaujimalo či sa podla vas oplatila za tu cenu 1500kč/60euro

kedže kosačka bola použivana v rakusku s kvalitnim benzinom, a hlavne jak sa vraví v rakusku je všetko lepšie, tam maju dost penazi, po 8 rokoch si kupil pán novu kedže mal 6 ročnu zaruku a ešte cca 1,5 roka ju servisoval v servise MORAVETZ (Franzhausen strasse) 

Dakujem. strašne sa mi páči a to som už mal aj Tecumseh BVS 1,9, vantage 35, a toto je moja tretia zatial najlepšia

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
joudamates - (20) - 40.135 (?), 12.6.2013 11:22

Já jsem měl problém s teplým startem. Při provozu se zahříval zapalovací kabel a pak to nechtělo startovat.

Mohl by jste napsat více podrobností o tomto problému? Máme totiž taky motor Briggs & Stratton XRM 60, stáří 8 let, a poslední tři roky špatně chytá za tepla. Měnil jsem svíčku, filtr, čistil karburátor dle návodu na Youtube, a nepomáhá. Problém se startérem/kabelem/jiskrou trochu tuším, co jiného taky když palivo jde, svíčka je nová

Vyřešil jste nějak problém?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 20.67 (?), 12.6.2013 15:08

presne tento motor mám, no mne zatial chyta, umna je problem skor asi ten že netaham moc silno a rychlo lanko, kedže pánovy od ktoreho som to kupil to išlo na druhe potiahnutie. 

aky benzin ste do teraz tankoval? kedže v mojom bol len rakusky benzin. jedine čo ma trapi je asi teraz nož ako ho mam na ostrit kedže je uplne tupy je ho ešte možne naostrit? robia to na počkanie?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 9.2 (?), 12.6.2013 17:41

Jen ne výměnu oleje na podzim! Tušíte, co Vám olej v motoru udělá přes zimu? Absorbuje do sebe vlhkost a takovou naředěnou břečkou pak chcete mazat od jara do podzimu motor? Je to nejsnazší cesta k jeho zadření. Olej vždy nechávám přes zimu a měním na jaře, motor nechám cca minutu běžet, aby se nečistoty zvířily a snáze vyšly z motoru ven.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 184.103 (?), 12.6.2013 17:49

No to si myslím aj ja. som rád že diskutujeme ráve na tuto moju temu. pretože mne sa stala osudnou tato kosačka, zamiloval som sa donej :)) možem bez problemou tankovat OMV maxxmotion 95? pretože som strašní fanatik do OMV a podla mna je najlepšia volba práve Maxxmotion, do auta pravdaže tankujem len Super 95 od OMV

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 209.181 (?), 12.6.2013 18:00
Nechci s vámi diskutovat, ale důvody výměny oleje po sezóně s trochou snahy na webu najdete.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 184.103 (?), 12.6.2013 18:13

ide aj oto kde človek skladuje napríklad kosačku, lebo može ist aj o malotraktor, pilu a podobne, je rozdiel ked to ma niekde niekde kde nato sneži a je vlhko nekurena miestnost kde je v zime aj -20 a je rozdiel ked ju ma niekdo v teple (+-5/6) STUPNOU existuju aj oleje na zimu aj na jar jesen, je to individualne, je to ako diskutovat či menit olej v aute každy rok alebo raz za dva roky. je to dost subjektivna vec, ak sa pokazi, pokazi sa niekomu inemu nie mne, ale tomu kto nevenoval čas a financie udržbe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika