Al-ko 5300BRV moje zkusenost



kosinajosef - (2) - 226.212 (?) 
25.4.2012 14:36, zobrazeno: 9574x

Zdravim, chci se podelit o zkusenost s AL-KO 5300 BRV (vitez d-testu 04/11 - pozor neplest s BRV530, to je uplne jiny model). Zatim ma za sebou sekani se zberem a mulcovani lonske prerostle travy (na stojaka tak 40cm, ted polehla prorostla novou... proste bordel) i sekani na udrzovanem travnicku. Na udrzovne plose zadny problem - ono za ty prachy bych ani zadnej necekal. Ta obtiznejsi, lonska prerostla trava, diky silnymu motoru taky bez problemu, na samotny zber ani nejede na plny vykon, ten je ale potreba pri mulcovani - pri snizenem vykonu pak zpomaluje, nicmene na plnej kotel to dava taky. Takze sekani zatim vpohode podle mych predstav. Fajn je na ni rychlost kterou dokaze jezdit, kdyz chci treba vyjet kopecek s plnym kosem (nechce se mi kos odnaset, kdyz si ho muzu odvezt) tak za ni musim jit pekne svizne. To je vec u ktere jsem mel trochu obavu, nemam rad pomale sekacky, ale tahle je rychla dost. Dalsi pozitivni vlastnost je zvuk... nizko posazeny, nikterak hlucny (ovzlast na polovicni vykon pri beznem sekani se zberem)  takze neni problem sekat i kdyz mate rodinku venku na zahrade, je to slyset ale neobtezuje. Riditka a ovladani pojezdu - vse mekke, pogumovane, zadne "tycky od rajcat" kterymi se pysni vetsina treba Hond co jsem videl v obchodech v podobne cenove relaci. Jo, hlinikove telo je taky fajn. Teren mam jak rovinku tak ale neudrzovanej samej vymol a krtinec a i v tom ji slapou kolecka paradne a jezdi jak motorova mys.

Ted negativa - centralni nastavovani vysky sice funguje, ale odaretovani a zaaretovani se provadi plastovym kolickem/tlacitkem, ktery ma nechutnou tendenci zustat zamacknuty a vy se sekackou houpete jako blazni a ne a ne se zaaretovat(vyskocit) - to vyskoceni ma udelat automaticky. Jeste si s tim trochu pohraju, ale tohle je nedotazene. Sberny kos na travu je latkovy, coz mi samo o sobe nevadi, ale pokud ho nabouchate naplno, neni snadne z nej travu dostat pri vysypani. Mozna za to muze jeho mirne se zuzujici tvar smerem k hrdlu... otazka je jak se s tim perou jine sekacky. "Indikator naplneni kose" - tzn plastovy kryt kteryu se proudem vzduchu nadzvihava od vlastniho tela kose (proste prazdny kos = fouka vitr od nozu, plast se zveda, plny kos = je tam tyrava, nefouka, nezveda) funguje spolehlive jen kdyz mate kos uplne prazdnej. Pak casto indikuje "plno" i pri poloprazdnym kosi... nejspolehlivejsi je ten kos obcas nakopnout zespoda botou a uvidite jestli je plnej nebo ne. Nasazovani nebo sundavani "mulcovaciho kitu" coz je plastovej bazmek, kterej musite narvat do sekacky vyhazovacim otvorem na travu a jeste ho zaklesnout zobackama do der, taky neni uplne trivialni zvlast pokud to nedelate na novy sekacce z obchodu ale na trochu zas*any od sekani. Vysledek: Celkovy dojem je zatim pozitivni, vrele doporucuju Zdar

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 133.66 (?), 26.7.2012 14:38

Mám verzi AL-KO 5300 BRVC (nevím jaký je mezi nima rozdíl), ale také naprostá spokojenost. Dnes ráno jsem mulčoval po dešti trávu 25-30 cm a sekačka to zvládla dobře. Docela se mi přitom osvědčila možnost variabilního nastavení rychlosti (v některých místech s nejvyšší a nejhustší trávou jsem musel trošku zpomalit). 1.600 m2 jsem sekal 1 hod. 45 min.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.9 (?), 1.8.2012 9:00

Taky se mi tato sekačka líbí. Rozdíl mezi Al-ko 5300BRV a BRVC je ve spojce nože. To je že u typu BRVC mohu vypnout nůž a motor nechcípat.

Trochu mám ale obavy z těch plastů. Nezestárnou časem? Neulomí se apod.

Někde na videu říkali, že má vyosené šasi nebo co. Co tím chtěli říct a k čemu je to dobré?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 21.163 (?), 1.8.2012 21:08

Plasty? Je jich na sekačce naprosté minimum a vypadají v pohodě. Co mě trošku překvapilo byly kolečka. Mají takové plastové krytky a když s kolečkem o něco klepneš, tak ten střed vypadne. Jinak na jak jsem psal minule, sekačka je super a ta spojka na noži je taky dobrá. Kompostér mám daleko od zahradního domku a je to do kopce. Dosekám, vyčistím sekačku a ona se sama odveze do domku. Paráda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 96.67 (?), 1.8.2012 21:41

Pokud je to stejně jako na mojí sekačce Al-Ko, pak vyosené šasi znamená, že střed nože není přesně v ose sekačky, ale posunutý ke straně. Umožňuje to jednou stranou sekačky dosekávat blíž k obrubníku, záhonku atd. Plasty na těchto modelech neznám, ale moje sekačka je plastová celá (6000 Premium nebo tak nějak) a problém to není, naopak to vnímám jako výhodu. Chalupář

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.8 (?), 1.8.2012 22:18

Také se rozhoduji, jakou sekačku koupit a tato mne velmi zaujala, ale pořád ještě přemýšlím nad tou 530 BRV jelikož 4000,- navíc nechci vyhodit zbytečně. Pokud by se našel někdo, kdo by uměl obě sekačky srovnat, tak bych byl velice rád neb mi přijde, že je rozdíl pouze v oplastování.

Potřebuji, aby sekačka uměla posíct vyšší kolem 20-30 cm vysokou trávu a defacto i vlhčí neb v poslední době je tráva skoro pořád mokrá a má sekačka toto nezvládá, ucpává se stále otvor do koše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 133.66 (?), 6.8.2012 9:16

Srovnat je neumím, ale 5300 BRVC mám a s vlhkou trávou cca 30 cm si poradí bez problémů. Zvládá jí i relativně slušně mulčovat (když nejedeš nejvyšší rychlostí).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika