Aky Mulcovac vybrat



peter2 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 0.112 (?) 
9.4.2015 16:57, zobrazeno: 8441x

Dobry den, nasiel som nejake temy na fore ale su uz par rokov stare, a iste mate nove skusenosti s mulcovacmi..mam zahradu asi tak 7000 m2 a potreboval by som ju mulcovat. ake mate dobre skusensoti s cenovo dostupnym mulvcovacom.. ako Dakr, Vari a ine. co by ste mi odporucili? dakujem

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 9.4.2015 23:27

Není mulčování jako mulčování. Je to podobné zmatení pojmů jako u drtičů a štěpkovačů.

Pro údržbu pobytových trávníků je systém mulčování, který by se dal nazvat i jako podestýlání či zasekávání. Tady se používají rotační sekačky doplněné mulčovací sadou. Tráva se při mulčování zkracuje max o 1/3 své výšky a mulč musí být tak jemný, že jej proudění vzduchu v tunelu rotační sekačky zapěchuje mezi stonky neposekané trávy. Nic není potřeba uklízet a přesto posečená plocha vypadá jako po sekání s košem. Přebytky mulče se po několika sekáních odstraní vertikutací. Zde bych to viděl na stroje od firem Stiga a Dolmar.

Pro údržbu extenzívních trávníků je systém mulčování, který by se dal nazvat nastýlání.Zde je požadavek opačný, aby posekaná tráva ležela podrcená co nejvíce na povrchu a zastíněním bránila rychlé obnově listové plochy podrostu. Žádané je to především v sadech či silničních příkopech, kde chceme sekat 1× za měsíc a cca 4× za sezónu. Zkracuje se často o více než 4/5 výšky porostu a je požadavek, aby mulč byl krátký na povrchu a rovnoměrně rozptýlen (narozdíl od bubnového sečení pro získání sena a otavy). Pro pochopení tohoto si najděte obrázky sekaček s cepovými válci a systémy jako je VARI.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
peter2 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 0.112 (?), 10.4.2015 12:30

Dakujem za reakciu.. Jedna sa o ovocny sad nejaku luku vedla neho zhruba tak do 7000 m2 a myslel som presne nieco podobne cepakovy mulcovac. Nnasiel som v mountfielde BTS 65 GX275 v akcii, len neviem ci bude dostacovat na taku plochu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 10.4.2015 13:55

nebojte, 0,7ha posekáte za 5 hodin a dalších 40 dní než naroste nová tráva můžete brigádnicky sekat obecní příkopy nebo meziřadí na blízké 20 ha plantáži vánočních stromků. S tím levnějším to posekáte možná za 7 hodin, ale nevýhodou je absence zpátečky, když potřebujete najet pod korunu stromu a pak stejnou cestou vycouvat. yes

Hlavně aby jste se s tím vešel pod koruny stromů ve svém sadu a nemusel dosekávat "mísy" u kmenů křoviňákem.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
peter2 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 0.112 (?), 12.4.2015 12:56

Dakujem vam za rady, dlho som sa rozhodoval medzi vari huricane f 700 a bertolini, nakoniec som sa rozhodol pre Vari huricane f 700.. ma sulku, lepsi motor,  dostupnost dielov, o nieco sirsi zaber, aj ked teda nieje to cepakovy mulcovac no dufam ze pracovat bude tiez dobre.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 72.218 (?), 12.4.2015 21:10

Vybral jste velmi dobře. Ty mulčovače Bertolini nejsou nic moc, měl jsem možnost vyzkoušet oba modely - na ty záběry co mají tam jsou použity slabé motory a aby to sekalo, musí se jet hrozně pomalu, protože jinak se dusí motor. V tom má Hurricane rozhodně navrch, na dvojku pomlátí klidně dvoumetrovou stařinu s nálety... je to neuvěřitelné dělo, několikrát jsem s tím dělal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika