Aku nůžky na trávu Bosch či jiné nářadí na okraje trávníku



host - 72.26 (?) 
10.6.2011 21:58, zobrazeno: 17755x
Dobrý den! Chci se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s aku nůžkami na trávu Bosch a kdyžtak, tak jaké? Respektive: jsem blbec já, nebo je to ne zcela optimální výrobek? po dvou použitích totiž neustřihnou nic! Do hlíny s nimi neryju-že by se tak rychle ztupily?Navíc-v převodovce děsně chrachtalo-když jsem vyjmul nože, tak jsem byl překvapen, že v převodovce snad není žádné mazivo.. Nevím co si o tomto mám myslet.. Jaké nářadí je podle vás nejvhodnější na udržování okrajů pěstěného trávníku? Křoviňákem se strunovkou udělám spoustu nepořádku-nahází mi trávu do kůry atd... nebo nezbývá nic jiného, než jí trhat ručně? díky!
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 121.114 (?), 10.6.2011 23:49

Koupil jsem ruční nůžky FloraBest u Lídla a musím říct, že to nebyl špatnej nápad. Stříhají krásně a stály asi stovku.

Mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 33.149 (?), 15.6.2011 20:37

my máme z baumaxu stály do 900Kč a jsou jak do ruky tak na tu tyčku a k tomu je i taková lišta na střihání je to na baterku a zatím fungují super!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 171.254 (?), 17.6.2011 19:24

Já to řeším tak, že prvně obseču křoviňákem a pak až jezdí ségra se sekačkou. Ale přiznám se bez mučení, že občas to s tím křoviňákem nestihnu a tak tam je buď bordel ze sekání v opačném pořadí a nebo to není obsekané vůbec.

Zas tak moc ty kousky trávy neřeším, mám spoustu jiných starostí :-)

Honza

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 109.247 (?), 21.6.2011 15:46

Záleží v prvom rade na tom, koľko toho na "dokosenie" máte.  Ja mám toho veľa /obrubníky + 120 tují../ a riešim to už roky.  Vyskúšal som už asi všetko /ručné veĺké nožnice na plot, malé ručné nožnice na trávu, ručné nožnice na trávu na dlhej rúčke, elektrické nožnice, elektrické nožnice na dlhej rúčke, kroviňák-strunová kosačka/. Až tento rok sa mi podarilo nájsť najľahšie riešenie, t.j. pri ktorom sa najmenej narobím.

Gardena Turbotrimmer AccuCut 450LI  /akumulátorová/ nechá pri kosení čelne na obrubník asi cca 2 cm nepokosený pásik, ktorý už ĺahko odstránim elektrickými nožnicami, alebo ručnými nožnicami na dlhej rúčke /Fiskat??/ . Nemusím sa plaziť, krčiť a hlavne sa nezašpiním. Nemusím nič chystať, kedykoľvek mám náladu idem na to. Pri bočnom kosení sa odstráni tráva až k obrubníku, ale s rizikom poškodenia plastového nožíka - podobne ako u strunovej kosačky.

Elektrické nožnice : mám neznačkové aj značkové /Gardena/. Po pár mesiacoch sa na oboch otupili zuby, trávu už skôr šklbú ako kosia a neviem ich nabrúsiť. Ak majú tú predlžovaciu rúčku, potom zakrátko sa výrazne zvýšia prechodové odpory a s rúčkou to príliš nevládze. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Honza Z - (2) - 222.195 (?), 6.5.2014 8:26

Dostal jsem k Vánocům Aku nůžky Bosch AGS 7, 2 a jsem z nich nadšen. Náš trávník vypadá jak golfový, do detailu perfektní. Jak psal Honza jsou důležitější věci, ale pro ty, co si rádi hrají na zahradě, je to fajn věc. wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 6.5.2014 13:47

Mně přišly při porovnání s nůžkami Bosch lepší běžné čínské akunůžky (tuším Fieldman, ale je jich víc). Mají širší pokos, jsou silnější, prodávají se i s násadou s kolečkama na sečení ve stoje, stojí prakticky stejně a vydržely taky stejně dlouho (ten plastový převod uvnitř není na věky). Tak jako třeba u štěpkovačů Bosch vidím oproti no name strojům veliký rozdíl (pravda, i v ceně), u těch travních akunůžek nikoli.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.152 (?), 9.9.2014 10:56
Dobry den, podarilo sa niekomu uspesne nabrusit aku noznice?Mne ich nabrusili, za 6! Eur a za cca mesiac a pol znovu tupe.Nedaju sa nabrusit nejako doma svojpomocne?Inak asi kupim obycajne noznice na travu na rucke(rucne) dakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
fanatix - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (256) - 93.96 (?), 9.9.2014 11:33

problem je materiál. Ani tá naj znacka nepoužíva kvalitnu ocel a tomu zodpovedá rýchlosť otupenia. Ja svoje brúsim cca. kazdé tretie strihanie. Nie je to nič zložité, toto nie su klasické noznice, stačí malý pilniček a trošku prebehnut...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 9.9.2014 14:16

Pokud stříháme jen trávu a ne do země, tak se nůžky prakticky netupí. Zatím jsem je nebrousil za 3 roky vůbec Ale nože se někdy zalepují. Proto je pravidelně prostřikávám silikonovým olejem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika