Používám trojzub jaký doporučuje výrobce. Brousím jak doporučuje výrobce - tedy břit trojzubu a ne celý. Ty boky brousit dle mne je hloupost. jednak se zeslabuje masiv trojzubu, což je maličkost, ale hlavně seče se se špičkou. Podle délky ostří (ostré špičky) taky zabírám. I tak je na křoviňáku někdy tolik posečené masy, že se skoro nedá odtáhnout doleva na řádku. Když je horší terén, nebo je tam víc kamení, pařízků po křovinách a stromech beru už obroušené trojzuby, ale práce jde zas trochu hůř. Je to ale pohodlnější, když nůž narazí do pevné překážky. Zkouším teď štěpkovací nůž. Na řadu prací je vyborný - zejména na ostružiní, polehlé rákosí a buřeň, nižší křoví, ale chce se s ním naučit pracovat. Jinak ještě používám myslím osmizub (o struně a pilovém kotouči nemluvím). Jenže ten nemá ten výkon co trojzub. Více méně teď ho nasazuji jen při sečení ve vodě - nehází tolik vody do obličeje když se do ní dostane.