Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,

i já jsem Worx Landroida v Bauhausu zakoupil, a bohužel konstatuji, že se jedná o jeden z nejhůře navržených výrobků, se kterými jsem se v posledních letech setkal.

Je pravda, že vlastní sekání zvládá velmi dobře, kvalita trávníku je perfektní a při 4-5 sekáních týdně nejsou usekané konečky trávy ani vidět. Kvalita baterií je také vyhovující.

Nevyhovující je naopak:
 - zatékání vody dešťovým senzorem do prostoru elektroniky, které vedlo (2x během prvních 3 měsíců provozu) ke zničení desky s elektronikou (pokaždé měsíc v opravě). Umístit sekačku pod střechu nic neřeší, pak by nevěděla, že prší a sekala by i v dešti.

 - pohybová logika sekačky. Po nárazu na překážku sekačka couvne cca 1 metr a rozjede se znovu, občas STEJNÝM SMĚREM (a narazí opět). Pokud po nárazu couvá, je jí "všechno jedno". Klidně přejede obvodový drát a couvá dál - několkrát nám tak vycouvala na obrubník (umístěný cca 80 cm za obvodovým drátem) a zničila přitom sekací nože, vyjela na 20 cm vysoký okraj bazénu (opět 75 cm za drátem) do kterého málem spadla, přesekala zahradní hadici (opět cca metr za vodícím drátem). Na zadní straně sekačky navíc není ŹÁDNÝ bezpečnostní senzor, sekačka vám tak klidně najede na batole, na domácí zvíře či cokoli jiného, a v náklonu 45` směrem vzhůru (protože velká zadní kola se vzorkem vycouvají po zdi či po plotu opravdu dost vysoko) se stále otáčí sekací žiletky rychlostí 3000 ot/min.

 - zahnutí obvodového drátu do pravého úhlu vede k zaseknutí sekačky několikrát za den, stejně tak jakákoli překážka ve vzdálenosti pod cca 1 m od kraje pozemku.

 - podle návodu je sekačka vybavena hlasitým alarmem při nadzvednutí a odnešení; ve skutečnosti se jedná o jedno píplnutí srovnatelné s přijetím smsky - to sotva někoho odradí.

 - občas se v průběhu sekání zastaví rotace kotouče se žiletkami a zahrada tak jezdí další 2 hodiny po zahradě, aniž by sekala.

Pokud máte hlídaný, rovný pozemek s přímými okraji bez překážek a "zálivů", lze sekačku jednoznačně doporučit (pokud vám v servisu utěsní dešťový senzor silikonem) - stačí jen hlídat, aby se k sekačce nedostaly děti, psi, hračky, želva či cokoli jiného. Pokud máte pozemek s nerovnými kraji, nezbyde vám, než sekačku neustále sledovat a každých 20-30 minut ji restartovat.

Zbývá jen dodat, že ve srovnání s robotickým vysavačem (který mám doma řadu let) je v tomto případě logika pohybu řešena naprosto mizerně - osobně bych toho, kdo ji programoval, na minutu vyrazil z firmy... O bezpečnosti nemluvě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika