Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Brousku, asi jste mě špatně pochopil.Já neradím, aby člověk nekontroloval dotažené šrouby, ale aby zkontroloval zda obě radlice jsou stejně seřízené.Případný rozdíl stačí nastavit na jedné radlici.Jinek pro vaše upřesnění slupice jsou zajištěny dorazovým šroubem pozice 24.

Když jsem seřizoval pluh, dělal jsem to na rovné betonové podlaze a podložil jsem si jedno kolo zhruba 15-18cm špalkem (to, které jede v brázdě).Potom jsem předním šroubem na závěsu seřídil kolmost radlice k podlaze. Zadním šroubem jsem otáčel tak, aby se břit a plaz dotýkaly podlahy.Potom jsem přehodil radlice a podložil druhé kolo.Kolmost k podlaze jsem seřídil dorazem poz. 25 nebo 26 (podle toho je-li to levá nebo pravá radlice, prostě ten, v kterém je právě zaskočený kolík).Potom jsem povolil šrouby poz.20 a dorazovým šroubem poz.24 jsem vyladil radlici, aby se opět dotýkal břit a plaz podlahy současně a šrouby opět dotáhl. Za těch 15 let, co to mám jsem to seřizoval jenom jednou.Samozřejmě občas pohnu dorazem 25,26 a teď na podzim jsem žádnou angínu nechyt.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika