Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky přispěju. Co se týká orby s vari systemem, zkusil jsem to asi jenom jednou. Ale všeobecně, co se týká orby, tak je velkej rozdíl v orbě jednostraným pluhem a obracákem. S jednostraným pluhem orám jednou do rozoru a podruhý do skladu. S obracákem maximálně k jedný nebo druhý straně, ale na pozemku mi nezůstává sklad ani rozor. Záleží taky, jestli má pluh předradličku nebo krojidlo (líp se zaorávají rostlinný zbytky a zelený hnojení). Pluh musí bejt podélně i příčně vyrovnanej, aby při orání byl v rovině. To platí obzvlášť pro víceradličný pluhy. Záleží taky na typu odhrnovaček, válcový, kulturní, pološroubový... jak dobře pluh překlápí zem a jak jí míchá. A co je důležitý, tzv orební poměr. TJ. poměr záběru jedný radlice ku hloubce. Podle typu půdy a výskytu rostlinných zbytků se volí typ radlic a šířka.

Taky záleží na zatížení pluhu, a to obzvlášť u vari, která je straašně lehká a nikdy nemůže zorat pořádně tak jako traktor. S malotraktorem oram tak, že mi někdo vždycky stojí na pluhu, aby se zaoral do země.

Sice je to asi trochu věda, ale věřte, že na tom záleží i u vari...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika