Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S dovolením jsem založil toto téma,  protože jsme se začali bavit o orební technice v diskuzi Malotraktor - Vari IV nebo Dakr-RZS, jejíž předmět ale byl primárně jiný a můj dotaz byl již zodpovězen..

Další řádky jsou reakcemi na příspěvky mezi 9.4.2007 20:50 a 21:37 z uvedené adresy...

  • Podmínky záruky samozřejmě ctím.
  • Pluh jsem pořídil "obracák", tedy oboustranný.
  • Vůli výkyvů do stran jsem nastavil zřejmě automaticky na něco víc než cca 0.5cm s tím, že by si pluh své místo najít měl - jak píše pisatel z 20:50.
  • Uzávěrku jsem použil, podobně jak píše pan J.S. Při otáčení jsem vždy na jedné straně nastavil volnoběh vpřed, tak jsem se otočil v podstatě na místě.
  • Závaží jsem použil všechna - velké do konzoly i obě na tyč. Půda byla tvrdá a léta neobdělávaná, proto kola stejně prokluzovala. Mou chybou asi bylo, že jsem asi oral více na špici. Ještě pro jistotu (podle obroušené barvy) zkontroluji, nakolik a vezmu si z toho ponaučení.
  • V každém případě odstranit barvu asi není úplně špatný nápad, po kontrole pluhu ho zrealizuji.
  • Na kráječ se mi zachytávaly drny a občas i jiná "havěď". Bohužel někdo kultivoval v minulosti půdu i zaorávaním kusů cihel (nebo i celých), betonu nebo řetězů. Chlácholím se myšlenkou, že jejich počet každou kultivací klesá a limitně se časem přiblíží (přiPlíží) k nule. Nebo, že časem najdu poklad...
  • Měl jsem trochu problém s tím, že jedno koleso již v zorané půdě bylo níž než druhé. Pokud správně chápu (snad?), s tím faktem je potřeba se smířit a opětovně přenastavit pluh tak, aby svíral kolmici se zemí.


V každém případě platí, že jsem se nadřel víc než orební sestava, sčásti to bylo asi tvrdostí půdy a vyorávaním různého balastu, z větší částí asi mou orební "netechnikou".

Další pokračování bude probíhat v podobné půdě (snad už bez balastu), avšak s několikaletými zarostlými brázdami podél každé části plotu - jednou půda nahrnuta kamsi vysoko k plotu, potom zase na opačnou stranu brázdy.  Výsledný efekt je neúměrně zvlněný pozemek, zejména na krajích.
Kladu si a vám proto otázku, jak ho zorat, aby se půda v staré hluboké brázdě také zorala, ale poté zůstal pozemek bez vyvýšenin a depresí.
Rovněž si nejsem jist, jak se GCV-160 může naklánět do stran - jestli nebude potřeba vždy orat tak, aby byl vzduchový filtr nahoře. Při daném náklonu stroje jak má být nastaven pluh? K čemu má být kolmo? K půdě ve svahu brázdy nebo k "zemské osi", aby se půda brázdy lépe odorávala?

Ďekuji za reakce.
-F.D.-

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika