Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Viz. foto z probíhající opravy doma. Pouzdro ložiska je plastové. Já si na soustruhu doma v dílně toto pouzdro vytočil z duralu. Byla to přesná práce a lícování. U firmy Hyhlan koupil tlaková gufera z nejodolnějšího materiálu, koupil speciální o-kroužky, taktéž z gumy určené pro nejvyšší teploty, koupil nové silentbloky (jiný vhodnější typ než je originál), jinde koupil metr spojkového obložení a poté dva kousky nalepil lepidlem Retol (vytvrzení při 185 stupních Celsia), křovinořez jsem pro jistotu přetěsnil speciálním silikonem, složil a výsledek je maximální spokojenost. Tichý chod bez vibrací, bez přehřívání, bez poruch, bez upadávajících součástek za provozu, a velký pozemek je posekaný.

Ještě bych se chtěl zastavit u těch vibrací, co způsobovaly rozpad mého křovinořezu (rozšroubovávání spojů, upadávání šroubků a nakonec i motoru od hřídele). Buben spojky vykazoval na průměru házivost (ovalitu) asi 2 mm. Na soustruhu jsem ji odstranil a je klid. 

Tak a jaký je závěr? Zatím jen ten, že Mountfield opakovaně nebyl schopen tento stroj opravit, že mě připravil o spoustu nervů, času a peněz. Důvod: neobjevili dva zmetky: pouzdro ložiska, které způsobovalo netěsnost a průnik oleje na spojku a následné pálení a přehřívání spojky a zmetkový (oválný) buben spojky...

Doporučení: nakupujte budˇ levné výrobky za pár korun u nichž neočekáváte, že moc vydrží (ale Vám to bude stačit) nebo profi ověřené značky. Nenakupujte levné zboží, které je prodáváno předražené, byť v akci stále předražené. Nakupujte u firem, kde funguje servis. Fungující servis je ten, kde Vás vyslechnou, zajímají se o nalezení příčiny poruchy, snaží se pomoci, a mají vlastní praktickou zkušenost s používáním toho, co prodávají (ne jen teoretické naučené znalosti). 

Pavel Charvát  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika