Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tazatel se ptal na Husqvarnu 164, s tím nemám problém. Konstrukčně a určením se Challange přibližuje Husqvarně samozřejmě za použití robustní přední nápravy... Husqvarna je prostě víc do ruky. Sednete si na traktor a po chvíli jste na něm jako doma, všechno je tak nějak logicky tam kde má, traktor Vám padne, nevím jak to popsat. Sám několik let sekám SECEm Starjet a když sednu na jakoukoli Husqvarnu vždycky mě tím jak mi padne překvapí. Je to ale jen o mém pocitu. Ano ceny dílů, příslušenství jsou na starně SECA, ale měl bych malinko obavy z prvních serií Challange, hlavně mi na něm trošku vadí šestihranný klínový řemen pohonu sečení a absence antiskalpovacích koleček sekací plošiny. Seco je s cenami dílů trošku jinde než Husqvarna a cenu toho šestihraného řemene neznám, věřím že nebude tak vysoká. Osobně bych do pořízení Husqvarny CTH164T klidně šel.

S převodovkami Hsq CTH 164řky se to má tak, že i na stránkách technické podpory Husqvarny se udává převodovka Turq Tuff/ Hydrogear takže ani dovozce Husqvarna česko nemá úplně jasno čím budou pro letošní rok traktory osazovány. A co se týká manuálních převodovek, tak mi absolutně nevyhovují, né ani tak s životností samotnou (Dana v pohodě), ale prostě pokaždé zastavovat při řazení mi přijde hodně otravné. Dělal jsem v posledních letech s převodovkami Dana a Tecumseh. Dana v pohodě (na AGSu Starjet), jen bylo potřeba seřídit pedál brzdy, protože brzda traktor jen lehce přibržďovala- nezastavila ho úplně. Tecumseh na Partneru 14592 byl otřesný- rychlostti nešlo řadit, převody se musely docela silou vyškubávat a přeřazovat (spojka byla sešlápnutá- vypnutá a řemenice na převodovce stála), po čtyřech letech v provozu byly sjeté brzdové desky a ty nebyly za hubičku. Takové věci na tuffech ani hydrogearech neřeším. Perlees nevím neznám nemohu soudit. Převodovky MTD taky ne, poslední počin při kterém jsme se rozhodli že s nimi opravdu dál nééé byl tuším systém Variomatic a obměny systému 5x v roce s komplet jinými díly a vzájemně nesedícími řemeny a pokusy Garlandu poslat napošesté správný řemen (za 3.500,. a nemůžete jim těch pět vrátit) s těmihle spolupracovat nějak dál nechceme. Ale jasně možná už to kucí vyřešili, možná i ty dodací termíny dílů. Fakt nevím

Z.F.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika