Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Velice děkuji za příspěvky.

Situaci ohledně louky přesně vystihl PD - chudá horská louka s kamenitým podložím a jde opravdu především o zachování skladby rostlin. Na kusu jsem jeden rok mulčoval (půjčil jsem si mulčovač) a sem tam se kvítek sice najde, ale převažuje plevel jako na skládce, který sice taky kvete, ale není to ono (nejsem botanik, ale už to prostě není horská louka).

Jinak se zdá, že je dost málo pošuků jako já, kteří by takovou plochu sekali prostě proto, aby bylo posečeno.

Asi zkusím něco na způsob tohoto příspěvku - nechám na vozík, který se obvykle k malotraktoru dá dokoupit, navařit nějakou drátěnou klec, aby se zvedla kapacita.

Jinak o Dark uvažuji především pro možnost rozsáhlého příslušenství - využiji především vozík Kor (cosi jako motorozivaný klasický kolec s velkou korbou), adaptér na převážení metrového dřeva (topíme dřevem a přímo u chalupy není kam složit) a štěpkovač (kus louky je vlastně řídký sad). Mám to ve svahu a všechno rvát klasickým kolcem je taková dřina, že většina nepořádku se prostě válí na hromadách, protože po trávě mi už nezbývá síla ani čas na nic jiného:-)

Pokud by se ještě někdo chtěl podělit se svým řešením pro svoz trávy, rád si to přečtu. Mimochodem, i když bych sekal na seno, tak budu mít stejný problém - a to jak seno dopravit pod střechu a vlastně ještě horší, protože seno (pokud se nebalíkuje) zabere ještě víc prostoru než "mokrá" tráva.

Přeci ten, kdo řeší sečení něcím na způsob vari či dakr nebude mít na svoz sena ještě klasický traktor s valníkem?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika