Semena javoru



host - 243.210 (?) 
28.1.2014 16:37, zobrazeno: 3246x

Takže semena javoru již neseženu???

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 31.1.2014 14:56

Milej Honzo

Tak jsem byl u Děda Vševěda pro tři zlaté vlasy. Neuspěl jsem, je chudák už úplně plešatej a paruku má chemlonovou. ale na Tvoje tři otázky říkal tohle. Jdi od Javoru k nejbližším křovinám co je tam navátá ta kupa listí. Pod ní na staré listovce leží pár semínek a stratifikují se. Pokud je odtamtud vezmeš, nesmíš je dát sušit, ale musí pokračovat ve stratifikaci. O Jasanu ztepilém povídal totéž s tím rozdílem, že semínka jsou navátá pod okapem u zdi. Jen ten Jasan zimnář je má ještě na větvích, tak si máš vzít dlouhou tyč a pár si jich oklepat.

Výsev uděláš nejlépe tak, že zítra (protože bude rozmrzlo) uděláš rýhy asi 5-8 cm hluboké, do nich dáš ty semínka a jen lehce posypeš listovkou nebo směsí rašeliny a písku. Rýha není tak hluboká, abys ji zasypával celou, ale aby chránila semínka a lehčí zásypový substrát před vyfoukáním větrem. Sazeničky přihrneš až když budou vysoké 8-10 cm (při prvním okopávání).

Pak říkal něco, že se máš podepsat, že dostaneš víc a lepších odpovědí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 31.1.2014 23:33

Možná je seženete v Pěstebním středisku- lesní školce ve Vašem okolí. Kromě javoru tam mají také buk, dub,jasan, olši, a spoustu dalších semen připravené k výsadbě. Záleží na rozloze a kapacitě školky.  Pod sněhem venku těžko. Na zásobu jste měl myslet v září-říjnu, nikoliv v lednu.no

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika