Katalpa nana



petraoz - (41) - 153.130 (?) 
9.11.2012 8:10, zobrazeno: 7817x

Dobrý den,

na jaře jsem na svou zahradu umístila Katalpu nanu. Samozřejmě opadalo všechno listí, ovšem do konce roku se objevilo nové listí jenom na kmeni, které jsem poctivě obírala. Nemohlo se s korunkou něco stát?  Byla vysazována cca na konci května.

Já se těším, že budu mít příští rok už zelenou kouli nahoře :D a teď si nejsem jistá, jestli tam vůbec nějaká bude.

děkuji

Petra

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 86.111 (?), 9.11.2012 10:47

Jestli jsem to dobře pochopil z vašeho popisu, tak korunka uschla už na jaře, pak se stromek pokoušel vyrazit nové větvičky z kmene, ty jste ovšem systematicky likvidovala. Velký optimista by snad mohl očekávat, že se stromek možná příští rok znovu pokusí obrazit z kmene, ale to musí být opravdu velký optimista.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 18.67 (?), 9.11.2012 12:08

Dobrý den. Předpokládám, že Váš stromek měl korunku zhruba ve výšce dva metry. Pokud Vám skutečně zaschla korunka, tak je zle, protože tento kultivar se roubuje ve výšce, kterou jsem uvedl. To místo roubování hravě najdete. Pokud Vám tedy stromek obrážel z kmínku, tak by Vám to stejně nebylo moc platné, protože to je podnož, což je klasická, bujně rostoucí katalpa, nikoli Váš kultivar Nana. Možná by šlo počkat, zda podnož opět prorazí a nechat kvalitní letorost a později na něj zkusit naroubovat roub Vámi požadovaného kultivaru Nana. Za sebe napíšu, že pokud toto roubování neovládáte, tak je to hodně nejistý pokus. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika