Javor Bloodgood zbarvení



host - 142.146 (?) 
19.8.2016 15:35, zobrazeno: 2793x
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s tím že se Vám japonský javor kultivar BLOODGOOD nevybarvuje a má stále zeleno fialové listy? Všude kolem v zahradnictvích mají krásně červené lístky a ten můj prostě ne a ne :(Hnojím 1x za dva týdny... není na přímém slunci a myslím že má ideální podmínky ale pořád nic. Děkuji za reakci.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 166.120 (?), 5.9.2016 22:09

Prestaňte ho toľko hnojiť, lebo potom prechádza do zeleno-bordova, červené javory potrebujú slnko aby boli pekne vyfarbené, cez obed by mali byť pritienené z juhu, ja ho mám na plnom slnku, nehnojím ho kvôli tomu aby mi neprechádzal do zelenej farby, treba ho polievať aby mu neosychali listy, dobré je prikryt netkanou textíliou a kôrou, ktorá sa rozkladá a zem jemne okysličuje - čo majú javory radi a v zime ho to chráni pred mrazom - najmä ak je rastlinka mladá. Najlepšie polievať dažďovou vodou alebo odstátou, nikdy nepolievať na listy! Minulý rok, keď boli v júli veľké horúčavy tak aj mne prechádzal až do zelena, ale na jeseň bol opäť bordovo červený. Odroda Bloodgood si najlepšie drží farbu, je to vylepšená forma atropurpureum. Hlavne ho treba polievať, hnojiť netreba! Ale nesmie byť premokrený, tomu zabránite dobrou drenážou /malo sa spraviť pri výsadbe/. Ja ho mám štepený na kmienku, vek 4 roky, výška cca 1,5 m, som s ním spokojná, určite aj vy budete. Ak ho chcete mať pekný červený, určite by nemal byť celý deň zatienený. Červené javory znesú viac slnka ako zelené - tie sú citlivejšie. A ešte jedna rada - nekupujte javory semenáče, ale naštepené z odrezkov, semenáče si totiž nezachovávajú vlastnosti materskej rastliny /vzrast, farbu, rozloženie koruny/, Ja som si vlani objednala javor atropurpureum, bol lacný a bol to semenáč - nové výhonky boli červené a staršie zelené - pritom v letáku bolo napísané, že je červený po celý rok, nebola to pravda! Radšej kúpiť štepený aj keď je drahší. Kúpili ste si peknú odrodu - tak nech Vám prináša krásu a radosť do Vašej záhradky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 164.30 (?), 26.10.2016 14:43

Dobry den,

muzu se zeptat, kdyz jej mate cely den na slunku, stinite ho nejak pres poledne?? Ja s javory zacal tento rok a bohuzel mi to nejde, zahrada je cela na jih, nestinil jsem a asi se spailily oba dva pres leto.

Nevim si s tim rady, pritom jsou to tak nadherne stromy :((((

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika