Barevné listnáče



host - 167.48 (?) 
17.5.2012 10:18, zobrazeno: 5770x

Začínám se zahrádkou a moc se ještě nevyznám. Chtěla bych něco barevného do zeleně. Mám červený javor, dřišťál a ruj. Poradí mi někdo něco žlutolistého(keře a stromky co lze udržovat menšího vzrůstu), nebo i něco jinak barevného než zelené a červené?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 17.5.2012 10:39

Ze žlutých keřů je spolehlivý brslen Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gold', hezká je také tavola Physocarpus opulifolius 'Dart's Gold'. Nenáročný je tavolník Spiraea japonica 'Golden Princess', ale ten je žlutý jen na jaře, později tmavne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 17.5.2012 11:27

Tak žlutolistých javorů je taky plno, pak ještě žlutý dřišťál, který sice mám, ale nevzpomenu si, jak se jmenuje - jen bych chtěla podotknout, že většina žlutolistých září na jaře, pak ale přechází spíše do světlezelena. Pak máte možnost pestrolistých - tam jsou různé kultivary svíd, vajgélie, z malých třeba brsleny. No a do šedomodra: perovskie, ořechoplodce, některé vřesy... Jo, červené a žluté mám ještě kultivary bezu. Zkuste si projít stránky zahradnictví Havliš - má je výborně udělané, spousty druhů stromů a keřů a pokud něco nekupuju, chodím na ně na čumenduwink co nového (co zase poříditsmiley ) a taky info o rostlinách, které třeba mám a neprospívají...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 112.7 (?), 17.5.2012 20:35

Zkuste se podívat na acer shirasawanum nebo acer shirasawanum Jordan, ten druhý je docela odolný vůči našemu letnímu slunci. Zajímavý je i buk fagus sylvatica aurea pendula, roste však velmi pomalua má rád polostín, polední slunce mu nedělá dobře. Dá se v potřebných rozměrech dobře udržovat, ostatně jako všechny buky, stříháním v předjaří ale i v průběhu vegetace. Zajímavý je taky buk fagus sylvatica rohanii gold, ten ale bude asi docela hodně moc velký za pár let...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 255.24 (?), 18.5.2012 14:06

taky řeším podobné téma na naší zahradě... naposledy mě nadchl dřišťál - orange rocket. Vrcholky letorostů zářivě červené až oranžové, spodek keře postupně přechází do světlezelena. Nádhera.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika