Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na netu Havlis v případě potřeby stříhá :


Hortenzie drsná je méně obvyklý druh těchto vznosných letních keřů. Jedná se o vzpřímeně rostoucí keř z východní Asie. Až semišový dojem budí její velké, až 25 cm dlouhé, silnou vrstvou chloupků pokryté listy, tmavě zelené barvy. Květenství jsou ploché laty květů složené z droboučkých, růžově-fialových, pohlavních květů uprostřed a nápadných, téměř bílých, sterilních květů při okraji. Nakvétají celé léto a vydrží kvést velmi dlouho, přičemž mohou mírně měnit barvu.

Jak už sám latinský název hydrangea napovídá, potřebuje hodně vlhkou půdu, nikoli zamokřenou, buď normální nebo kyselou. Ve vápnité půdě se jí dařit nebude. Z důvodu zachování vlhkosti u kořenů radíme sázet do polostínu, na slunce pouze v případě, že ji budete v horkých dnech pravidelně zalévat. Pokud přes léto narostou nové výhony dlouhé a neforemné, můžete ji na jaře řezem tvarovat. Mrazuvzdorná do cca -29°C.

Lída

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika