Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář (243) - 227.224 (?),11.2.2013 15:30
Je výhodné mochyni pěstovat například ve velkých 20 l barelech od fasádních barev a při hrozícím mrazíku ji ukrýt do kůlný a nebo garáže. Koupit hotové sazenice se mi zdá také lepší. 10 keřů je pro mě ale moc, tolik ji zas rád nemám, ikdyž je chuťově zajímavá...
Teď už bych šla spíš do sazenic. Já jsem je vysívala na začátku ledna, teď jsou asi centimetrové. Je možné, že rostou pomalu kvůli nedostatku světla, ale asi je to nezpomalilo nějak extrémně. Prostě jsou to loudové, takže sazenice budou dobrá volba.
Dobrý den, dá se opravdu z mochyně vařit? Doma je totiž už pěstujeme nějakou dobu a vždycky jsem myslela, že se jedná jen o okrasnou rostlinu a vůběc mě nenapadlo, že se dá použít v kuchyni.. Co si o tom myslíte? Kdybyste případně měli nějaký zajímavý recept tak bych byla ráda. Díky všem
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 112.187 (?),21.2.2019 8:35
Rozlišujte mochyni peruánskou - u nás nemrazuvdorná jednoletka, rostliny rozvětvují, zralé plody suchá "paprička" se velkou žlutou kuličkou uvnitř, a mochyni židovkou třešeň - trvalka, rostliny jednotlivé výhony, zralé plody oranžové "papričky" s malou oranžovou kuličkou uvnitř. První se používá k jídlu, druhá je pouze dekorativní.