Plnicka klobas



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?)
16.12.2016 12:58

Taky mi to přijde divné, pohánět zpřevodovaný mlýnek motorem na cirkulárku. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 16.12.2016 12:58

Taky mi to přijde divné, pohánět zpřevodovaný mlýnek motorem na cirkulárku. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.13 (?), 25.12.2021 9:46
Dostal jsem nový mlynek Pokert a trochu mne vrtá hlavou varování nalepené na mlýnku "Nevymlete maso mezi nožem a řeznou deskou nepoužívat!". Nevěděl by někdo proč?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.142 (?), 25.12.2021 9:51

Napadá mně jediné. To maso není umleté a firma tak snad reaguje na reklamace, které dostávali, když ""kuchařky"" to maso zamíchaly do karbošů a předložily zhýčkanému manžílkovi. Jen spekulace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 25.12.2021 9:53

Snad že je jiné velikosti, než dílo z mlýnku vyšlécool-my ho vždy po vyndání hážeme na prkénko a nožem dodrobíme...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 25.12.2021 9:55

...anebo ke konci mletí vložíme rohlík a využijeme maso beze zbytkuenlightened!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.125 (?), 25.12.2021 21:33

Neznám tyhle mlýnky, ale u mého obyčejného ručního v těch místech zůstávají namotané slabší šlašky z masa, které nebyly vykrojené (i pokud zbytek vymelu rohlíkem), tak možná proto. U nás to sežerou kočičáci wink.      Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.246 (?), 26.12.2021 6:32

Tak možnosti je několik. Důvodů taky. Hledal jsem v gogle, proč nedávat zbytek do díla, ale nic jsem nenašel. Šlachy omotané kolem nože, není zbytek mezi deskou a nožem. Do klobas nebudu dávat rozemlety rohlík, to si mužů dovolit do té sekané. Čistím mlýnek, ze před koncem vyčistim šlachy a potom nemleté vytlačím již umletym. V mlýnky mi tedy zbyde již mleté.Že by lidi měli potrebu dávat do díla šlachy a výrobce jim napsal na mlýnek, aby je vyhodili?Prostě jsem důvod nenašel 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.196 (?), 26.12.2021 8:06

To, že už jde z mlýnku rohlík přece vidím a práci-plnění střívka ukončím. Zda se během mletí cosi nezdravého z mlýnka uvolňuje a stěr by byl zdravotně nebezpečnýcool?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.142 (?), 26.12.2021 9:00

Tak samozřejmě, že v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá. Je to dané zkušeností kuchařek, která se předávala generačně. Že se to stalo součástí návodu je trend dnešní doby.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 26.12.2021 17:03

v mlýnku něco zůstane, i když se vymele. Soudný kuchař to do jídla nedá.

Nevidím důvod.
Pokaždé, když udím klobásy, připravím ženě polotovar na sekanou. Suroviny jsou podobné, použité nádobí a strojky taky. To, co zůstane v mlýnku a v narážce není závadné, samozřejmě se upeče a sní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika