Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jejda neblázněte, jestli někdo trpí leukémií, má po cytostaticích osabený organismus. Tímhle ho můžete velmi lehce zabít. Mandragora je mýtická rostlina a je známá jenom tím, že je to halucinogen a má velmi zajímavý kořen. Obsahuje pouze jedinou farmakologicky zajímavou látku a to skopolamin jako velké množství jiných lilkovitých. Je to parasympatolytikum a tím pádem se používá jako antiemetikum. Je ale už nahrazen modernějšími a bezpečnějšími látkami.

Je pravda, že jeden z alkaloidů má nějaké cytostatické účinky a to podyfylotoxin z kterého se snad i vyráběla účinná cytostatická látka - etoposid. Mandragora tedy obsahuje prakurzor pro účinnou látku. Nejsem si jistý, ale myslím, že se nikdy ani etoposiody nepoužívaly kvůli nepříjemnémné vlastnosti a to, že vyvolávaly akutní myeloidní leukemii. Každopádně míchat jakékoliv cytostatika dohromady si může dovolit jenom onkolog.

Mandragoru nepoužívají ani bylinkáři. Je to prostě fet dobrý na pořádné zhulákání.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika