Nájezdy hryzců = pletivo neúčinné



host - 14.170 (?)
6.10.2015 20:02

Pro velkosady je vhodný Stutox

V.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
         
host - 45.252 (?), 6.10.2015 18:42

Njn. to je cenově vhodné tak MOŽNÁ pro velkosady... mimoto to někdy slušně zorá trávník...

Varuji před používáním také té pasti jak psal tady ve vlákně uživatel, že se do ní chytají i lasičky, hadi kromě hryzců... Tj. celkem zločin hubit hlavní predátory právě těch bestií hryzců... hadi za nimi vlezou až do nory, lasičky jsou ještě lepší... krtek se do pasti nechytne většinou naštěstí dky tomu, že on buduje a zvelebuje nory a tak před sebou hrne hlínu, krtek je masožravec!!! Jako nejlepší past s jasně viditelnou signalizací sklapnutí nad půdou vidím tu Super cat. Zatím 100% uspěšnost, když sklaplá, tak hryzec.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 14.170 (?), 6.10.2015 20:02

Pro velkosady je vhodný Stutox

V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 131.10 (?), 6.10.2015 22:07

Dobrý večer. Nyní mne proklejí chovatelé koček. Pokud přestaneme krmit kočky domácí a necháme je přirozeně lovit na našich zahradách výrazně snížíme populace hryzců atd. Tím nechci říct, že naše kočičí mazlíčky necháme jen tak. Je samozřejmé, že kočky přikrmíme v zimním období a také je stále zdravotně hlídáme.  Proto ty kočky máme, aby odváděly svojí práci!!! Nejúčinnější predátor na zahradní hlodavce jsou prasata. Jenže každý nemá tu možnost si nechat vyčistit a porýt zahrádku. Zdeněk 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 153.9 (?), 6.10.2015 22:25

Chovám kočku, ale neproklínám Vás wink, jen bych Vám chtěl napsat, že naše kočka vždycky přinese myš, pochlubí se s ní a dostane pamlsek. Co se týče množství krmení, nijak ji to v jejím lovu neovlivňuje. Proč bych ji měl přestat krmit?

Jinak jsem chtěl napsat, že bydlíme u potoka, zpočátku byly velké problémy s hryzci, všechny stromky musely být vysazovány ve drátěných koších. Postupně jsme ale začali chovat větší plemena koček, hryzců ubývalo a teď už nějakých deset let jsme neměli nic ohryzaného. Už dva roky jsme neměli na zahradě ani krtka, který taky dokáže udělat dost škody hlavně v záhonkách či u mladých stromků. Takže kočičky, děkujeme. A nebojte, krmit vás nepřestaneme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 231.33 (?), 8.10.2015 17:49

Mohu se zeptat, jaké konkrétně plemeno kočky chováte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 131.10 (?), 8.10.2015 19:58

Dobrý večer. Plemeno? Mohu jej nazvat vesnická směska. Důležité je, že poctivě odvádějí svojí práci. Ještě k tomu krmení. Zde i jinde se setkávám, že domácí kočky jsou zhýčkané, přežrané a tím pádem nemají potřebu lovit. Ano, souhlasím s tím že je u těchto predátorů vyvinutý instinkt něco ulovit. Výsledkem je očasné přinesení úlovku, ale tady to končí. Kočka, která musí uživit několik koťat sloví deně několik hryzců atd.. Koťata se naučí od matky aktivně lovit a tím pádem je uvedena v život další generace nepostradatelná na každém venkovském stavení. Mám odpozorováno, že samotná kočka- kocour denně uloví minimálně jendu myš pro svou obživu. Vezmeme-li v úvahu, že kočka -kocour jsou aktivní v lovu 300 dnů v roce v zimě se přikrmuje, potom jedna kočka/kocour "očistí" okolí domu o více jak 300 kusů hlodavců.  To je už přeci zajímavé číslo.  Také jsem se setkal s kočkou, která neznala myš a před ní utekla!!!   Zdeněk   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 153.9 (?), 9.10.2015 1:05

Pokud byl dotaz na mne, tak teď to jsou Mainské mývalí (vlastně teď už zbyla jen jedna, než jsme přesvědčili jednu sousedku, aby nesypala myším otrávené zrní, bylo pro druhou pozdě), předtím to byla Turecká angora. No a předtím to byly různé druhy vesnické směsky, tady se schopnost chytet myši liší kus od kusu. Napřiklad druzí sousedi mají kočku, kterou jsem viděl bez problémů chytit veverku dřív, než jsem jakkoliv stihl zasáhnout. Nicméně velké plemeno si přeci jen lépe poradí z většími hlodavci a taky vyskočí výš naž malé. Což oceníte, když se vám ptáci pokoušejí sklidit celou úrodu bobulovin - poslední roky už toho většinu sklidíme my.

Mám špatné zkušenosti s kocourama, kdysi jsem jednomu našemu strčil před čumák plné myší hnízdo a jen se otočil a spal dál. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.106 (?), 9.10.2015 9:36

Když jsou na myši bohaté roky, tak oceníte kočku která chtí více myší než sežere. Proto je dobré naučit kočky vyměňovat myši za kvalitní kočičí krmivo. Ony pak myši nosí před dveře... Běžná 2 kg kočka sežere denně 8 myší, velká plemena více, malá méně. V době, kdy nosí myši koťatům se dá naučit, že jich přinese až 30 denně a dostane za to jen normální "konzervovou dávku" celoročně použitelného žrádla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vrana1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (171) - 35.0 (?), 20.10.2015 18:40

Stando, už jsem to někde na forumu několikrát psal.Přijde-li hryzec, pustím se do něj a za půl hodiny mám zahrdu čistou pomocí vzduchovky a znalostí o hryzci.Najdu-li díru v zemi, otevřu ji a přijdu za asi 30 minut.Zůstala-li otevřená nedělám nic.Až bude zavřená, znamená to že je doma.Vezmu vzduchovku a hrst broků, přiložím k díře a čekám tak 15 minut než vystrčí hlavu.Pak střelím.On vždy vyskočí ven a musím ho došlápnout.Ihned po výstřelu nabíjím znova, protože vystrkují hlavu další.Když už nelezou, skončím.Mám hromadu mrtvých, ty zakopu do země tam, kde se neryje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 141.154 (?), 29.3.2018 23:22

Tiež mám problémy s hryzcami. Máte skúsenosti s pestovaním jabloní na semenáčoch. aj tie sú okúsané?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika