Jabloně, hrušně atd. a stromový balzám



Stránky: 1,  2   
host - 196.170 (?) 
26.7.2007 11:03, zobrazeno: 32882x

Do nedávna jsem používal takový šedý stromový balzám v menším průhledném kelímku, určitě víte o jaký se jedná. Krásně se roztíral, za deště, ani za tepla nepracoval, byl prostě dokonalý. Ale už ho nikde nemůžu sehnat, prý se už nevyrábí. Momentálně je všude k sehnání takový v pílé pixle a na něm je obrázek kvetoucího stromu, jeho barva je písková, s ním mám jen samé špatné zkušenosti, špatně se roztírá a déšť ho smívá. Pak sem sehnal ještě jeden také v bílé, ale nižší a široké pixle, ten má konzistenci spíše vosku, ale ten jeúplně na dvě věci. Za tepla se rozpouští a ztéká pryč, takže po týdnu už na stromě není vůbec nic. Domluvili se snad všichni výrobci, že to co je dobré a osvědčené přestanou dělat??? Prosíííím, doporučte mi něco, ale něco dobrýho, ne ty šity z obchoďáků!

díky moc Martin, Český ráj

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 204.1 (?), 27.7.2007 9:01
Skuste barvy ředitelné vodou ale bez ředění může se do nich přidat něco proti houbám jako fundazol jinak ve Strakonicích vyráběly nátěr na poškozený lesní stromy ten byl hnědý a dobře se rostíral ta firma dělá i vosk  Kambylan  letní a zimní  ve šroubovací krabyci .            yiš   
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 228.179 (?), 27.7.2007 9:42
Někdo tady zmiňoval že si vosk sám míchá?? Tomáš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 207.92 (?), 27.7.2007 12:15
Taky jsem kdysi používal šedý stromový balzám, ale spokojen jsem s ním nebyl (odkapávání při aplikaci, příliš nápadný apod.).
Úplně nejlepší zkušenost mám s balzámem TERVANOL.
Je sice drahý, ale naprosto nenápadný (tmavě khaki zelený), dobře se s ním pracuje - zvláště s balením v tubě 250 g, která má nahoře přímo mazací kartáček, nestéká, je pružný atd.
Dělají ho i s přídavkem fungicidu (ten je ale ještě dražší).
Prodává se i ve velkém balení 1 či 5 kg.
Abych nedělal přímo někomu reklamu (nejsem prodejce, pouze spokojený uživatel), jistě ho vyhledáte po zadání do vyhledávače.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 75.195 (?), 28.7.2007 8:11
Používám výše uvedený stromový balzám Kambilan a jsem s ním spokojena.Míla
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 28.7.2007 15:27
Myslím, že na běžné rány po řezu zdravých ovocnbých stromů je zatírání komerčně vyráběným balzámem vyhazováním peněz. Mnozí nezatírají rány ničím, já používám hustou, vodou ředitelnou barvu (konkrétně obarvený venkovní latex) s fungicidem a práškovým stimulátorem. Zatírám pouze rány způsobené pilkou, co ustřihnu nůžkami zatírám jen 2 roky po výsadbě, jinak ne.
    Něco jiného je např. u bosají nebo při ošetřování velkých ran po okusu nebo po vyřezání rakovinných a mrazových poškození. Tam je asi balzám na místě. Souhlasím, že Tervanol se mi zdá  lepší než Kambilan. Ten  šedý vodou ředitelný v kelímku byl taky dobrý.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 88.144 (?), 19.5.2012 22:16

Veľmi správny článok. Áno ŠEDÝ BALZÁM. Ten výrobok vyvynuli češi. Jeto jeden z mnohých perfektných výrobkov, ktorí okrem iných vyrobili ako som spomenul v Čechách. Osoba, alebo tým odborníkov, ktorí sa zaoberali výrobou uvedeného "Stromového balzámu" skutočne vedeli čo vyrábajú, a museli byť to odborníci od "fachu". Naozaj z uvedeným prípravkom sa veľmi dobre pracuje, má vinikajúce vlastnosti, ale čo je najdôležitejšie veľmi dobre korešponduje s drevinami. Jeho použitie má najvyššiu účinnosť tesne po rozbehnutí vegetácie na jar. Ani jeden obdobný výrobok zo žiadneho štátu EÚ sa mu nevyrovná. Tento jedinečný výrobok totižto viditeľne dokáže zcelovať rany stromov po reze, a zabraňuje vniknutiu húb do rán stromov. Jeho výrobca je: HLUBNA BRNO; ul. Zábrdovická 10.

S pozdravom: juriktibor@inMail.sk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.73 (?), 6.7.2014 12:38

Existuje podobný balzám od firmy FIMA BRNO, který je dostupnější, není však zdaleka tak kvalitní, špatně kryje, jedno zatření nestačí. Na velké řezné rány, které se zcela nezavalí kalusem, zkouším používat stavbařský butylenový tmel a vypadá to, že tmel stromy přežije. Cena je dobrá a pracuje se s tím také dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 6.7.2014 17:34

Existuje blazám ještě dostupnější, a to žádný balzám. Jistěže zatření řezných ran možná urychluje hojení, ale rány, které se nezahojí bez balzámu se nezahojí ani s ním. Důležitější je pamatovat na tažné větévky, respektovat Zahnova pravidla, neprovádět velké vodorovné řezy, do nichž zatéká, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 153.9 (?), 19.5.2012 23:12

On se pořád ještě vyrábí, u nás je v některých prodejnách stále k mání, ale jiní prodejci ho snad bojkotují nebo mají na těch ostatních (se kterými mám taky velmi špatné zkušenosti) větší marži (čili jsou podplacený). Já jsem prodejci tan šedý basám z Hlubny Brno před pár lety pochválil a od té doby ho u něj vždycky koupím. Spotřebuji sice jen asi dva kelímky ročně, ale posílám tam i známé a tak se mu to snad vyplatí. Jiný balsám mi už nesmí do baráku. Kromě něj ještě občas používám štěpařský vosk Jenten na zatírání konců roubů, na to stromový balsám není vhodný (je to napsáno i v návodu)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika