Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Také by mě to zajímalo. Vzpomínám, že tatínek vždy natíral kmeny vápnem. Nikdy jsem nevěděl proč, jen snad aby to neokusovali brouci. Dnes již vím víc. Myslím si, že jarní sluníčko neprobudí stromy tak brzy a ty se tak alespoň trošičku chrání před následným omrznutím otevíraajících se pupenů.

Půda na mé zahradě u Bečvy je velmi kyselá. Místo trávníku se tam daří mechu. Posypu to konečně vápeným hnojivem. Tomě poradili, jinak jsem sháněl nehašené vápno a že to tím posypu.

Mám ale takový dotaz: Kmeny stromů jsou popraskané a zelené, jak ten mech. Nátěr se provádí tedy hašeným vápnem? Nejsem až tak vybavený na hašení vápna, i když si to z mládí pamatuji. Měli jsme v zemi na zahradě díru, kde bylo vápna na celý barák. Nebyl problém namíchat naa líčení. Ale jen na stromkyy se mi nechce hasit  vápno. Existuje nějaký hotový nátěr? Nebo mám opravdu od stavebníků někde sehnat?

Poraďte prosím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika