Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, mám doma již několik let v koruně naroubovaný Red Jonaprince. Nadmořská výška 5O5 m. O kmen se dělí s Rubinolou, která tvoří druhou půli koruny. Jsem nestříkač. Proto necnosti jako strupovitost a padlí samozřejmě tuto odrůdu napadají. Také sazovitost. Vzhledem ke každoroční střední až vysoké úrodě, jsou bez probírky některé plody pouze středně velké (ač je to triploid). Strupovistost kazí zejména níže položené plody. Plody zde dosahují krásného celoplošně rozmytého tmavého vínového odstínu (soupeří s nimi už jen Cherry Cox). Chuť těch lepších a větších plodů je typická přiměřeně sladká až kořenitá, dužnina šťavnatá.  Dužnina nedosahuje nažloutlé barvy jako v teplejších oblastech. Jablko max do Vánoc, pak moučnatí a nebo rychle zcvrkává. Nejlepší je rovnou ze stromu. 

Co říci k Marnice. tak jeho jasná celoplošně rozmytá červeň, do toho je radost se zakousnout, v nejlepším čase se dužnina rozplývá šťávou, a jablko vás určitě nepřesladí, přesto že není ani na kyslé. Je to hodně o koncentraci cukrů. Protože přídatnou zálivkou plody v době růstu nafouknete do těch obřích rozměrů, které jsou pro triploidní Jonagoldy a jeho mutace charakteristické. Vůně je akorád, chuť akorád, šťáva tékává po bradě. Rozhodně ho mám raději než suše sladkou Galu či Golden.del. 

J. K. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika