Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc tomu nevěřím, možná se prodával stromek jako klasický, ale byla to mutace. Já už si koupil spousty sazenic, ze kterých se vyklubalo něco jiného. Nevím, co by mohlo víc Topaz vybarvit - mám ho na celodenně osluněném místě, posledních 14 dní bylo ráno i kolem 5 st a přes den letní teplo, stále slunečno... Takže příčiny budou jinde. Stejně barevně dopadly i na jiných přeroubovaných podnožích - asi jako na fotkách Petra z Pardubic, ale to už je maximum, kdy jsou podle mě už mírně za sklizňovou zralostí a zkracuje se skladovatelnost, nemáte-li chladírnu s řízenou atmosférou. Mutace (pupenové) mohou vznikat i spontáně na některé větvi, mě takhle na jedné větvi Rubínu rostly tmavě červená jablka.

Jinak letos u mně Topaz trochu strupovitosti, ale jen na listech, začátkem léta dost padlí a stále víc než 10% fyziologické skvrnitosti přes zcela pravidelné postřiky (Kalkosol, ledek váp.).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika