Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rád bych pár starých kousků na zahradě otestoval. Kromě přítomných Grávštýnského, Boskoopského, Kids Orrange (už skoro také stará odrůda), mám na jaro přislíbené rouby odrůd: Ribstonské, Jadernička, Matčino, Čistecké lahůdkové, Bernské růžové, Bláhova oranžová reneta, Coxova reneta, Hájkova muškátová a Kalvil bílý zimní. Jestli ještě seženu tak Banánové zimní a asi 2 - 3 mně neznámé staré odrůdy nalezené při mých toulkách krajinou. Plus k tomuto jednu švestku (snad nějaký typ Domácí - sklízena koncem října) a 2 - 3 hrušky (1 stará odrůda + 2 hr. semenáče s kvalitními plody).

Už jenom vyřešit prostor a pak jestli přiroubovat ke stávajícím odrůdám nebo vytvořit samostatné stromky.

Jenom odbočím - nedaleko zahrady, v blízké vesnici, působil někdy kolem poloviny 19. století pomolog - nějaký pan Klement Rodt, který zde testoval neskutečných 3 408 odrůd ovoce (hlavně jabloně a slivoně) a v té době neměl údajně tento sad v Evropě obdoby. To bych rád viděl na vlastní oči.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika