Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dnes jsme v rodině provedli první hodnocení odrůd Admirál a Shalimar. Obě vřetena jsou pěstována na podnožích M9. Admirál byl sázen loni na jaře, Shalimar předloni na podzim. Jde tedy o první sklizeň, ze které nelze dělat definitivní závěry. Z každé odrůdy jsem sklidil menší košík.

Plody Admirála jsou velmi veliké, prům. váha je 103g, jsou 2x větší než Shalimar. Na asi 90% povrchu je červená krycí barva, na osluněné části výrazně tmavočervená. Dužnina je pevná, jemná a chruplavá a velmi šťavnatá, se slabým aroma, které nedokáži popsat, sladkokyselé chuti. Chuť výborná.

Shalimar má plody střední velikosti, prům. váha je 51g, Krycí, červená barva s žíháním je na 3/4 povrchu plodu. Dužnina je tuhá, chruplavá, dostatečně šťavnatá (ale méně, než Admirál), ostřejší, sladkokyselé chuti připomínající Topaz. Aroma jsem žádné necitil. Chuť dle mě velmi dobrá.

Shodli jsme se, že chuť Admirála byla dnes lepší, než u Shalimar. Taková hodnocení a porovnání hodlám u těchto odrůd dělat každý měsíc až do května.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika