Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, Matčino Vám do vyšších poloh nedoporučuji, u nás ve 470 m někdy nestihlo dozrát (a to pak bylo nechutné jako řepa) a nakonec jedné tvrdé zimy vymrzlo - prostě celý strom zmrzl a na jaře neobrašil. (Podobně o pár let později dopadla Nabella, která má Matčino jako jednu z rodičovských odrůd.)

Croncelské a Boikovo neznám.

Osobně bych vysadil letní Mio (Nela, Hana), u podzimních je sortiment pro nás nejširší, nezapomněl bych na Akane a spolehlivou Vandu, dále Rubinolu, kterou považuji za hraniční - pozdější odrůdy prostě některé roky "nedojdou", to ale neznamená, že byste je nemohl pokusně vysadit, protože v příznivějších letech dozrají i u Vás (nás) do uspokojivé chuti. Záleží na tom, kolik máte na stromky místa a kolik jich chcete vysadit.

Mimochodem, stromky na semenáčku jdou do plodnosti později, proto vybírejte pečlivě, ochutnávejte, porovnávejte. Chybná volba se špatně napravuje. Ty semenáčky Vám ale chválím, v našich podmínkách v horší půdě prostě není jiné řešení. Bohužel je, pokud vím, dodává pouze pan Pešek a nevím, jaký má momentálně sortiment odrůd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika