Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

vezmu to z čistě praktického hlediska: když si projdete nabídky českých školek, zjistíte, že na M9 je velká část produkce. Pokud chcete nějakou konkrétní odrůdu (nedejbůh novinku), jako na potvoru bývá zase na M9.

V posledních dvou letech jsem vysazoval 5 jabloní, vesměs novinek - na M9 jsou všechny. Situaci dosti nahrává i praxe řady školkařů - na svých webových stránkáchtyp použité podnože neuvádějí, je nutné se doptávat a bohužel ani na štítcích tento údaj řada školkařů neuvádí.

Máte-li kvalitní sklep, či pěstujete-li ve vyšších polohách, pak kapku kratší skladovatelnost přisuzovaná m-devítce nemusí představovat velký handicap. A pokud ano, pak asi nezbývá nežli nakoupit vhodné podnože a stromky si vypěstovat sám...

P.S. Pokud si pamatuji, pak stromky na podnoži JTE-E, což je málo vzrůstná alternativa k M9, pěstuje ve velkém p. Kubáček ze Střílek...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika