Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, neznám Vás ani Vaše půdní podmínky, ale žiju nějaký pátek na Ostravsku - to co ve svém dotazu popisujete, já za žádnou hrůzu nepovažuji!
V podobných podmínkách tady ovocnaří tisíce lidí včetně zavedených a velmi respektovaných školkařů a mohl bych jmenovat velmi rozsáhlé oblastí (nejen Ostravska), kde jsou půdní podmínky obdobné.

Jediné, co v těchto půdních podmínkách spolehlivě nejde, jsou meruňky na meruňkovém semenáči - nejpozději do 10 let zajdou (asi 30-letá zkušenost mne i mých rodičů) - i když na druhé straně jsem zde již uváděl, že Ostravu- město lze s trochou nadsázky považovat za meruňářskou oblast a v Hrabůvce znám ulice, kde je meruňka u každého domu.

K podnožím nemám celkem co dodat - sousta informací je v archivu, sám mám na zahradě hnědozem a pod ní jíl (místy kameny - poblíž řečiště potoka). Na zahradě mám t.č. asi 10 zákrsků jabloní v plné plodnosti (tj. 8-15 let) a nemohu říci, že by mi v posledních 10 letech něco odešlo.  S vřeteny jsem nikdy nekoketoval, ale otec před více nežli 30 lety začal pěstovat divoké palmety (nebo chcete-li vřetena naplacato). Celkem se to osvědčilo, a z poměrně zakrslých stromů sklízím velmi kvalitní ovoce.Totéž platí o broskvoních a švestkách.

P.S. Přikládám ještě fotografii letošních broskví z těch "bídných" půdních podmínek

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika