Ano připojuji souhlas. Odrůda "Chojuro" patří mezi tzv. rumové nashi hrušky. Mají kulovitý tvar, ztluštělou stopku, a tmavou, v plné zralosti medově hnědou slupku. Chuť je výborná nasládlá s rumovou příchutí. Plody musí být zralé na stromě, nepodtržené, střední velikosti - příliš malé nebo příliš velké plody mají chuť méně kvalitní.
Obecně Nashi hrušky se vyznačují velkým obsahem vody (srovnatelné s melounem), jsou tedy osvěžující a sní se jich proto víc, narozdíl od klasické hrušky, která víc zasytí než osvěží.
Plody lze pomologicky rozdělit na světlé a tmavé. Světlé jsou ty obvyklé v obchodech(ikdyž i to jsou jiné odrudy)mají mdlejší chuť a ty tmavé jsou ty rumové.
Degustoval jsem plody ze stromů školního sadu při zahradnické fakultě v Lednici na Moravě.
Odrůdu Chojuro nyní zkouším u nás v jižních Čechách (Blatensko), spolehlivě srůstá s pláňaty i s kulturními odrůdami klasických hrušní (konkrétně Lucasova). Nyní čekám na až roubovance zakvetou a jsem zvědavý na kvalitu plodů v nadmořské výšce 500 m.