Zvadnuti maliniku



host - 19.34 (?) 
27.4.2014 19:41, zobrazeno: 3236x
Dobry den jsem zahradnice zacatecnice.. Minuly tyden jsem vysadila zlute maliny ve vzdalenosti 50cm od sebe.. Prvni dny bylo vsechno v poradku, ale ted zacina malinik vadnout. Muze to byt zpusobeno presazenim nebo jsem neco udelala spatne? Hnojila jsem cereritem zapravenym do pudy. Dekuji za rady..

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 248.29 (?), 27.4.2014 21:55

A zarývala jste cererit 14 dní předem nebo k malinám při sázení? Pokud k malinám, mohl jim popálit kořínky. Jedině pořádně zalít, aby se trochu vyplavil. Ale mohlo by to být i tím, že teď bylo pár dnů dost teplo. Trošku je okopejte, mají kolem "beton". Můžete je i kolem stonků namulčovat posekanou trávou, mají to rády.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 27.4.2014 23:03

Ta půda se mi zdá velmi spékavá. Jsou dvě možnosti, jedna je, že kořínky mají málo vzduchu a začínají zahnívat a druhá je, že jsou málo zalité.

Kupovala jste zřejmě kontejnerované sazeničky. v tom případě jste je mohla nechat ještě chvilku (týden) nechat v kontejneru a věnovat se přípravě záhonku. Druhá cesta je, místo zapravení hnojiva do půdy, že použijete nakoupený hotový zahradnický substrát B. Tam je hnojiva přesně tolik a v takové formulaci, aby nedošlo k popálení kořínků jakékoliv rostliny. Navíc obsahuje dostatek organických látek aby dobře vázal vodu a přitom zůstal vzdušný.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika