zimolez kamčatský - konec



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 167.111 (?) 
27.5.2007 18:11, zobrazeno: 74891x

Po dnešním obírání kamčatské borůvky, jsem se rozhodl o jeho likvidaci. Mám 3 keře  ve stáří  3 let - největší je asi  1m vysoký. Tento druh mě však celkově zklamal. I když rodí každoročně, tak svou chutí se zdaleka nevyrovná kanadské borůvce(také rodině moc nechutná), též s jeho časností zrání to není až tak výborné (nyní už také zrají rannější odrůdy jahod), takže mi nezbylo,než  si čestně přiznat svůj omyl a na mé menší zahradě využiji toto místo k jiným účelům.Máte někdo také tyto negativní zkušeností?

Lukáš

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Karel 196 - (13), 27.5.2007 20:51
Nazdar Lukáši, kvalitu plodů lomicery kamtchatiky ovlivnuje stanviště, kvalitní půda, přihnojování a častá zálivka. Já keře rušit nebudu, krtek je asi zruší za mne. Už jsem vyzkoušel všechno a stále tam ta potvora je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 41.7 (?), 28.5.2007 15:23
Že se chutí nevyrovná kanadské se divím. Mě přijde chutnější, šťavňatější, prakticky jako lesní borůvka. Všem moc chutnají, děti to ani nenechají dozrát...Co to je za odrůdu? Některé můžou být hořké. A nebo trpěli suchem v době dozrávání plodů. Loni se mi to taky stalo a některé byly hořké. Letos jsem zaléval a hořkost žádná. Mám i kanadské borůvky tak můžu srovnat a mě víc chutnají kamčatské. Odrůda modrý triumf mě zrála už 4.5. a to jahody ani nekvetly....Osobně bych si to s jejich rušením rozmyslal, ale každý člověk má jinou chuť, já třeba zrušil pepínu, protože mě nechutnalo... 
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 28.5.2007 19:18
Vůbec bych zimolez s borůvkami nesrovnával. Nároky na pH půdy má minimální, plody jsou už snězeny a kanadské teprv odkvetly. Chutnější jsou (aspoň pro mě) samozřejmě ty kanadské.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.138 (?), 6.2.2009 16:39

Zdravím tě Karle, díky za radu na stanoviště a zálivku.Na krtka se mi osvědčuje jedině past (vypadá jako zubaté kombinačky s pružinou)v noře, ne v hromádce.Máme zahradu skoro čistou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 55.200 (?), 20.8.2007 9:24

Pěstoval jsem zimolez asi 4 roky, ale výnosy byly tak minimální, že jsem keře vysoké 1,60 zrušil. Chuťově sice nebyly špatné, ale několik plodů na tak velikých keřích je velký luxus. Okrasné keře používám jiné. Vyměnil jsem je za různé druhy kananadských borůvek a jsem naprosto spokojený. Rostlliny se dají sehnat rannější i pozdnější, takže můžete zobat dlouho. Já bych už do zimolezu nešel, i kdyby mě někdo vysvětlil kde jsem dělal chybu. Ale nikomu ho neberu. Zdravím Pepa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 20.8.2007 9:42

Nenutím Vám ji Pepo,, ale tak ranou kanadskou borůvku, jako v květnu zrající zimolez, stěží seženete.
   Náklady na sazenice, rašelinu a kyselé hnojivo jsou zatím vyšší, než kdybych si sklizené borůvky koupil. Zimolez mě po výsadbě již  nestál nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jaraz - (17), 20.8.2007 12:43
Tak já už jsem je vykopal na nahradil muchovníkem - Martin. Můj problém byl asi v tom, že to byly jedny z prvních sazenic (od p.Chovance) a opravdu i přes veškerou péči plodily nic moc. Moje rozhodnutí uspíšila návštěva jednoho zahradnictví, kde měli  plody v krabičce na prodej a já zjistil, že moje plody jsou tak 8-10 x menší než nabízené. (Jak je vidět nevyplatí se zasadit byť třeba novinku a myslet si, že už nic lepšího v nabídce nikdy nebude).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 153.100 (?), 20.8.2007 16:02

Muchovníkem? Nebude to další risk??  

Pěstuju oboje, ale oboje prvním rokem, takže jsem ani zimolez ani muchovník ještě neochutnal a tak nějak počítám s tím, že to může být zklamání..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 204.1 (?), 21.8.2007 9:21
Švagr má muchovnik a chválí ho ale mě moc nechutná sklízí velké množství plodů zimolez mě začal plodit letos měl jsem dva plody zatím nic moc snad to bude lepší jeden je Kamčatský druhý Čukotský tak jsem zvědavý na rozdíl.                     4u š3
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika