Zazimování jahod na balkóně



host - 109.6 (?) 
21.10.2008 10:38, zobrazeno: 35998x

Letos jsem poprvé pěstovala stáleplodící jahody v truhlících na balkóně. Poradíte prosím jak je zazimovat, aby mi zas příští rok plodily tak krásně jako letos? A co všechno a kdy udělat ohledně přesazení a odstranění starých šlahounů? Děkuji Martina

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 143.205 (?), 21.10.2008 13:19

Z malého počtu reakcí usuzuji, že moc zkušeností asi není. Já bych odizolovala truhlík od podlahy balkonu a obalila jej folií.  Pozor na přemokření rostlin sněhem na jaře, mohou uhnít.  Přesazování zcela vynechala a šlahouny se dají odtřihnout ještě nyní bez problémů. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 103.59 (?), 14.11.2008 20:55

Dobrý večer. I já hledám odpověď jak jahody zasázené v samozavlažovacím truhlíku zazimovat. Ještě dnes jsem sklízela několik jahod - velmi sladké. Jinak je jich tam ještě dost zelených. Jedná se o tzv. převislé, dost drahé, ale chuťově velice dobré. Poukud by někdo měl zkušenost a sdělil nám ji touto cestou, budu velmi ráda.

Děkuji Marie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.127 (?), 18.11.2008 17:55

Také já mám stejný problém se zazimovánm jahod na balkoně. Divím se proč nám nikdo neodpoví? Proč teda k vám pšem?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 67.226 (?), 18.11.2008 18:23

Za dlouhou dobu mé amatérské praxe se mi ještě nestalo, aby zdravý, zakořeněný jahodník na záhonu vymrznul, a to ni při silných holomrazech. Budu-li vycházet z toho, že jahoda jako jahoda, tak ani v případě, že s nimi neuděláte nic, patrně zimu přežijí.
Chcete-li mít však klid na duši, pak bych truhlík izoloval od spodu i ze stran, tak v síle pěti centimetrů, novinami, hadry, polystyrénem apod. Velmi zřídka, pokud nemrzne, bych je slabě zalil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 63.127 (?), 13.3.2009 9:27

Dobrý den

mám dotaz ohledně sázení pnoucích/převislých jahod. Babička si je objednala a už je má doma. Může je už zasadit nebo má raději počkat? A můžou být zasazeny přímo na záhon nebo musí být v truhlíku?

 

Děkuji za odpověď

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 157.112 (?), 16.10.2022 8:26
Zdravim a delim se o zkusenost Mam previsle jahodniky, ze vsech stran jim vyrostou cca 1m dlouhe slahouny, ktere po celou sezonu kvetou a plodi stejne jako zakladni rostlina. Takze urcite do truhliku a dat nekam na vyssi misto. Ja je mam na terase. Idealni je treba balkon. Na zahonu by vam byly k nicemu. Zazimovani: prevysle jahody mam 1.rok, tak to nejak zkusim. Vymyslela jsem to tak, ze jsem v puli zari ostrihala vyhony, zakladni rostliny stale trochu plodi. Ted truhliky i s jahodniky soupnu vedle sebe do vyvysenych zahonu. Mam vyhodu, ze je na zahrade mame. A v dobe mrazu to cele necim zakryju. Myslim, ze preziji. Za dva roky je vymenim za nove. Ahojte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 216.104 (?), 19.11.2011 17:51

Dobrý den,

také jsem hledala odpověď, jak zazimovat převislé jahody. Nakonec jsem je dala do velké krabice, tu jsem ještě vyložila kartonem. Ostříhala jsem šlahouny a obložila jimi truhlíky - na záhonu bych asi přikryla listím... Když bude teplo, nechám krabici otevřenou, případně trošku zaliji, když bude mrznout - nebudu zalévat a krabici zavřu. Možná ještě přidám zmačkaný papír nahoru.

Mám ale otázku - jahody jsem měla letos na balkoně poprvé - hodně kvetly, plody ale nic moc a relativně malé - můžete mi poradit?

Děkuji Karla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika