Šlahouny na jahodách



host - 47.183 (?) 
4.6.2014 10:09, zobrazeno: 5579x

Dobrý den, letos na jaře jsem dostala jahody a zasadila jsem je. Teď jsem si všimla, že jich má pár dost dlouhé šlahouny. Nevím, jestli je mám odstřihnout, nebo je tam nechat, vůbec nevím, jak jahody pěstovat, pěkně se rozrostly, některé mají květy. Poraďte mi prosím, jak o ně pečovat. Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 248.95 (?), 4.6.2014 10:57

Na těch šlahounech vám narostou odnože, kterými se jahody množí. Pokud budete koncem léta zakládat nový záhon jahod, nechte šlahouny tam - k výsadbě se používají první dvě sazenice na šlahounu (počítáno od mateřské rostliny). Pokud nebudete letos nový záhon zakládat, můžete šlahouny odstřihnout. Jinak jahody od výsadby vydrží na záhoně 2-3 roky, pak je již úroda malá a jahody menší.         

Jinak jahody potřebují zvlášť v době tvorby plodů vydatnou zálivku (spíš důkladnou a ne moc často), aby se voda dostala dost hluboko do země. Po sklizni ostříhat staré listy (pozor na "srdíčko - střed keříku). Pak přehnojit Cereritem, před zimou je dobré dát mezi řádky kompost a zjara po očištění od starých listů opět pohnojit Cereritem. Takže žádná věda...  Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika