Zdravím.
Řešila jsem to samé. chtěla jsem odrůdy vhodné spíše na přímý konzum než na konzervaci nebo produkci šťáv, do vyšších poloh a odolné. Podle informací na stránkách Sempry, pobočka Losiny, jsem si vybrala (opisuju svoje loňské poznámky):
z angreštů Astrid (vhodný pro přímý konzum), Chryso (odolný proti nemocem), Skvost (univerzální, s Chrysem by měl nahradit Zlatý fík), Karát - červený (stolní). Nakonec mám ještě Darek, co nám koupila tchýně.
z červených rybízů Korál (jeden z nejsladších), Jesan (raný a sladký), Losan.
z rybízů bílých Jantar (raný, stolní ovoce) a Orion (pozdní, neopadá).
Pak mám ještě růžový no name od kolegyně a jostu, která mi na rozdíl od čistého černého rybízu chutná.
Doporučuju si tu Sempru projít, mají tam popis hodně odrůd, vyberete si podle svých stanovištních podmínek.