Různé maliny v jednom záhonu



host - 142.161 (?) 
18.1.2016 16:10, zobrazeno: 4217x

Prosím zkušené zahradníky o radu.

Zasadila jsem na podzim do jednoho většího záhonu jednu řadu jednouplodících a druhou řadu opakovaně plodících malin. Poznám je, protože jedny mají drobné trny a druhé jsou hladké, takže se stříháním by neměl být problém. Mulč nedávám, takže asi prorostou časem navzájem do sebe. Bude s tím nějaký problém? Více záhonů bohužel není k dispozici, máme malou zahrádku. Děkuji všem za odpověď.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 248.22 (?), 18.1.2016 17:16

Mám to také tak namíchané. Po první sklizni (začátkem léta) vystříhám všechny suché výhony (ty jsou od obojích). Druhá sklizeň k podzimu je první sklizeň na nových prutech remontantních malin, těm jen po sklizni zastřihnu odpozené vršky, protože na prutech budou plodit zas zjara společně s jednouplodícími.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 166.104 (?), 20.4.2016 23:26

Díky za inspiraci, právě řeším podobný problém, mám remontatní, které u nás často nestihnou dozrát. Myslela jsem, že je zlikviduji a místo nich vysadím klasické jednou plodící. Teď to asi udělám tak, že ty jednouplodící přisadím k remontantním, a když počasí dá, tak bude i ta podzimní sklizeň. Jen doufám, že je do budoucna od sebe rozeznám, kdybych se rozhodla jedny přece jen zlikvidovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika