Pepíno Gold žije



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Lumír_Maršálek - (1) 
26.1.2007 0:42, zobrazeno: 113834x

Po letošní bohaté úrodě jsem rostliny přemístil v půli měsíce října z venkovního stanoviště do nevytápěného skleníku. Protože Pepína ve své domovině neznají vegetační klid, dlouhý a mimořádně teplý podzim rostlinám ve skleníku prospěl a dozrály úplně všechny plody. Na začátku ledna noční teploty ve skleníku klesly na +4°C, tak jsem rostlinky přemístil do vyhřívané uměle osvětlené místnosti a sklidil jsem zbytek plodů. Nyní si Pepíno musí ještě několik týdnů počkat na jarní řízkování, ale už teď se těším na podzimní sklizeń. Za 15 let, co tyto rostliny pěstuji, mne pepíno ještě nikdy nesklamalo a vždy mělo dobrou úrodu.

Pepíno v lednu
Pepíno v lednu
Pepíno v lednu
Pepíno v lednu
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 166.20 (?), 26.1.2007 18:42
Tak to Vám musím pogratulovat a smekám před vámi. Loni jsem investoval hodně peněz do sazenic. Pěstoval je ve foliaku, pařníku, venku v závěsech při zdi domu a nevypěstoval jediný plod. Velice brzo mě začali ničit mšice, po pár dnech přilétli nové a boj byl velice obtížný. Některé vykvetly ale plody se nikdy neudržely. Na konci léta když tátovi brambory sklidily mandelinky, vrhly se na pepíno a zbyli jen ohlodané výhony. Moc rád bych je chtěl ochutnat a tak jedině je někdy koupit v marketu z dovozu.  VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 57.16 (?), 29.3.2007 16:40
Naše zkušenost s Pepínem je stejná jako u pana Vaška B,- ani jediný plod,a ani se rostliny nějak nerozrostly. Prosíme o stručný, ale trefný návod jak na To! Z exotů nám jede kiwi a fíky, ale Pepíno né a né, asi má u nás ten vegetační klid který, ve své domovině nezná. Dana B.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311), 29.3.2007 19:01
Cením si toho, že pan Maršálek svoji reklamu neskrývá za výkřik nějakého nadšeného a úspěšného anonymního  pěstitele. Přesto si myslím, že to do diskuze nepatří. 
Osobně mám s pěstováním rovněž špatné zkušenosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 51.244 (?), 30.3.2007 9:51
Dobrý den letos jsem si koupila 2 sazenice Pepína u Stárkla mají je tam za 39kc. přesadila jsem je do litrové nádoby a za ten týden mi povirostly asi o jednu třetinu. No uvidim jak to bude pokračovat bydlím 620 m.n. m.dám je na jižní stranu kde svítí  sluníčko po celí den. Pak napíšu. Iveta
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 153.100 (?), 30.3.2007 10:16

Hmm, to je divný.  Osobně mám také dobré zkušenosti.  Rostlina potřebuje velkou nádobu a pokud se na ni nedostanou včely, tak se musí opylovat ručně (!)

Už první rok jsem měl spoustu plodů, i když s jejich dozráváním to bylo trochu horší.. dozrály až sklizené někdy před Vánocemi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Janinka - (6), 4.4.2007 12:04
Také jsem si letos poprvé koupila 2 sazenice Pepina rovněž od Starkla (velmi mne zaujaly na obrázku a především tím, že tam jsou uvedeny jako rostliny balónoové do nádob). Sazeničky vypadají pěkně a zdravě. Jsem tedy zvědává, jak dopadnou. Trochu mě tato diskuze vyvedla z míry. Z negativních příspěvků to vypadá, jako by jste se snažili Pepina úplně zkritizovat. Ale žádná rostlina není předem odsouzená. Vše se odvíjí pouze a jen od pěstitele. Proto věřím těm, kteří si Pepina a jeho úrodu vychvalují a rozhodně si nevymýšlí! Takže nadšencům přeji hodně úspěchů a vytrvalosti. :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 153.100 (?), 4.4.2007 12:51

Možná přece jen počkejte na vlastní úrodu.

Jak jsem psal, mne sice plodí, ale o velikosti plodů, které byly vyfocené v příspěvku nahoře si mohu nechat jen zdát. Také dozrávání neni ideální, protože se asi málokdy podaří venku.

Ale neni pravda, že by Pepino neplodilo :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 164.7 (?), 6.4.2007 11:28
Pepíno pěstuji několik let a chce to velký květináč, hodně výživy a klidně venku a plody které nedozrají veku nechám na roslině a oni pomalu docházejí i na chodbě. Teď mám ještě jeden veliký plod trochu zavadlý ale došel a je dobrý. Pátková Třebíč
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.142 (?), 14.10.2007 19:27
Letos na jaře jsem si koupila jednu sazenici Pepína. Dala jsem ho do obyčejného truhlíka na květíny. Dobře jsem ho zalévala a měla jsem ho na sluném místě na zemi. Sklidíla jsem 14 plodů o průměru asi 10cm. Bylo zralé, měkké, sladké. Teď mám problém kam s ním? Nemám skleník ani studenou světlou místnost. Nestačílo by ho zakrýt Textílijí? Může někdo poradit?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika