Květní pupeny borůvek



host - 89.138 (?) 
1.5.2015 22:45, zobrazeno: 4146x

Dobrý den, mám takový dotaz. Ještě vloni jsem měla vcelku dobrou úrodu kanadských borůvek, ale letos jsem se úplně zděsila, že květní pupeny zmizely a zbyly po nich jen zřejmně vykousané kalíšky. Pod námi je velmi zanedbaná zahrada a všude okolo plno vzrostlých stromů kde hnízdí ptáci. Je jich všude plno. Je možné, že květní puoeny vyklovali právě oni, nebo se o to přičinil nějaký jiný škůdce? Poraďte prosím!!! Dík M.Dušková

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.12 (?), 2.5.2015 9:57

Může jít i o reakci na vysoké pH. Původní kyselý substrát se částečně zneutralizoval a není nyní (ale hlavně od srpna do zimy nebyl) dost kyselý. Mě takto neplodí jedna z řady borůvek, kde sousedovic pes noroval nějakýho hlodavce. Tchýně souseda pustila na zahradu "ať napraví škody", tak jámy od psa zaházel čím se dalo a tím mi přidělal starosti. Tato borůvka dostala místo rašeliny směs krtinců a omítky a tak v kritickou dobu nenasadila na květní pupeny. Pozdější odstranění nevhodného substrátu a jeho nahrazení vhodným sice borůvce umožnolo přežít, ale s letošní úrodou už jsem se rozloučil. Podobně ale můžete uškodit nevhodným hnojením (Cererit, LV15, NPK s vysokým obsahem Ca,...). Nyní přihnojte síranem amonným a doplňte rašelinu ať máte alespoň naději na následnou úrodu napřesrok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Kety - (13) - 107.6 (?), 2.5.2015 23:05

Dobrý den, může jít o nějaké housenky.Část květních pupenů mi loni spásli a na révě rašící pupeny také. K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 96.35 (?), 3.5.2015 8:30

Mě šestiletý každoročně květy obalený Herbert na rozdíl od ostatních nenasadil letos ani kvítek. Všechny mají stejné podmínky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika