Hnědnutí a usychání listů angreštu



host - 139.244 (?) 
1.6.2014 21:58, zobrazeno: 9759x

Zdravím.

Angrešt na kmínku mi tuto sezonu chřadne, lístky jsou malé zahnědlé usychající. Na listech okecm žádné potvůrky nevidím, nicméně přitomnost slunéčka by indikovalo napadení miniaturními mšicemi.

Doplním snad ještě pár detailů. Kmínek angreštu je docela tenký a snadno se ohne. Po pravé straně angreštu je zasazena keříčková růže, rostlinky se vzájemně dotýkaly.

Ví někdo co s tím?

Pavel

Angrest1
Angrest1
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 139.244 (?), 1.6.2014 22:01

A ještě druhý obrázek

Pavel

angrest2
angrest2
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 3.6.2014 15:39

Častým symptomem deficitu fosforu je bronzové zbarvení listů. Při hnojení fosforem používáme především superfosfáty a hlavní důraz klademe na zásobní hnojení před výsadbou kultury. To platí i o aplikaci draselných a hořečnatých hnojiv.
U draselných hnojiv je nutno se vyvarovat používání jejich chloridových forem. Nedostatek draslíku vyvolává u angreštu okrajovou spálu a opožděné zrání. V dalším roce bývají listy purpurově červené. Nedostatek se dá odstranit aplikací síranu draselného v průběhu vegetace.
Podobné symptomy nedostatku jako u draslíku jsou znatelné i v případě hořčíku. Nedostatek této makroživiny se nejčastěji projevuje na lehkých kyselých půdách. K doplnění chybějícího hořčíku je nejlépe použít zase síranových forem (např. kieserit).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika