Angrešt - jak na puklice?



host - 240.122 (?) 
31.5.2016 19:53, zobrazeno: 3986x

Na angreštu mám letos dost puklic (snad puklice švestková). Dá se s tím něco dělat, nebo stejně nic nezabere.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Roman Fryšták - (13) - 167.187 (?), 31.5.2016 20:49

Já je zase včera objevil masivně na kanadských borůvkách... Jsem to vzal mospilanen a to jak postříkal listy a větvě, tak i trošku zalil, aby se jednak zničili puklice v kořenech (prý tam můžou být také) a za druhé, aby se dostala účinná látka do celé rostliny a puklice pak snad pukly vzteky... 8 let má zahrádku u RD a včera jsem je viděl poprvé v životě, vždycky jsem měl jen různé mšice, ale toto mně včera fakt překvapilo. Budou mně zajímat i názory ostatních jak ně, hodně se doporučují olejnaté přípravky, prý se udusí. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Roman Fryšták - (13) - 171.226 (?), 1.6.2016 8:14

Jen bych chtěl ještě dodat, že ten mospilan nemá registraci na "zálivkovou" formu aplikace. Takže toto neradím, jen píšu jak jsem to provedl já a dám pak vědět jak jsem dopadl. 
Puklic tam bylo opravdu velké množství, ty mrchy puklice mají skvělé maskování... Kanadky nerostly jak obvykle, listy byly světlé, květy prosychaly, přírůstky malé až žádné... až při detailním průzkumu jsem je objevil... Jsem je doposud nikdy na ničem neměl...
Jinak na "chemické" řešení je nejvyšší čas, protože ochranná lhůta Mospilanu je 28 dnů (pro drobné ovoce, v USA prý 14dnů) a do první úrody zbývá právě ten cca měsíc a to jak borůvek, tak angreštu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika