Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Co to znamená "úroda nic moc"? Desetileté keře by měly být v optimálním stádiu plodnosti, což znamená, že z jednoho lze sklidit tak 2-3 kg plodů. Mohou se vyskytnout výjímky - vhodná odrůda v ideálních podmínkách může poskytnout i více jak 5kg, ale reálně lze počítat spíše s tou hodnotou kolem 2kg.

Stříhat staré zahuštěné větve, které již na koncích výhonů téměř nepřírůstají a místo toho vyhánějí nové dlouhé pruty ze spodní části, tyto dlouhé výhony ponechat jako základ nového plodonosného obrostu. Pro dobrou úrodu je prostě potřeba co nejvíce nového dřeva po obvodu keře.

Taky je dobré si všímat jak Vám zimolezy kvetou - pokud je květů hodně (tzn. keř tvoří dostatek nových výhonů) a přesto pak téměř nic nesklidíte, pak je možné, že se buď ty 3 rostliny navzájem špatně opylují (je potřeba mít minimálně 2 nepříbuzné odrůdy) a nebo to ožerou ptáci - potvory dokážou postupně nenápadně ozobávat zralé plody, takže to vypadá, jako by se ve výsledku skoro nic neurodilo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika