Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Pálenka z kamčatských borůvel je velmi jemná ,ovocné chuti.Věšinou výrazné aroma po borůvkách nemá.Vyrábím ji tak že musím vyrobit nejprve víno.Klasicky jako z rybízu,na rozdíl od lesních borůvek velmi dobře prokvášejí.Vzledem k tomu, že každé drobné ovoce obsahuje málo cukru je nutné dodat abychom nevyrobili ocet.Technologie výroby je jednoduchá,a je většinou na každém sáčku ovocných kvasinek.Na 5 kg plodů dame 5l vody a 2,5kgcukru nebo medu.Přidáním ušlechtilých kvasinek je nutné.V posledních letech vyrábím pouze víno které je velmi lahodné,po doslazení a přidání trošky pálenky si udělám i borůvkové ,,portské" obzvlášt vynikajíci.
Většinou je problém s nalezením pálenice ,které vypálí třeba jen 50 litrů vína.V letošním roce mne upozornili ,že celníci v pálenicích kontrolují množství vypaleného alkoholu.Zákon totiž nedovoluje přidávání cukru do kvasů,bez přidání cukru se vyrobí ocet.Tak ať si to každý přebere jak chce.
Z jednoho keře lze po třech letech sklidit 0,5-1 kg plodů,dospělé plodící keře můžou dosáhnout sklizně 3-5kg.Plody jsou poměrně hodně těžké- 5litrů=7kg(u lesních borůvek je poměr obrácený 5litrů=3,5-4 kg.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika