Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Maliník se pomologicky řadí k drobnému ovoci, které by nemělo na žádné zahradě chybět vzhledem k jeho vynikajícím vlastnostem a mnohostrannému využití plodů ať již na dřeně, šťávy, kompoty či sirupy. Výrobky z malin jsou velmi atraktivní. Nejlepší resp. nejoblíbenější jsou v čerstvém stavu, buď samotné nebo jako přísada jogurtů, tvarohu a mléka. Výborně se dají zmrazit.

Nutriční hodnota plodů: největší význam představuje obsah vitaminu C (20 - 23 mg%), vitaminů skupiny B, provitaminu A, vitaminů E a PP, minerálních látek (např. vápníku a jódu), vlákniny, cukru (13 %), bílkovin (1,2 %), tuků (0,6 %), dále organické a ovocné kyseliny, atd.

Z hlediska skladovatelnosti jde o mimořádně zranitelné ovoce. Do dvanácti hodin po utržení je třeba maliny buď zkonzumovat a nebo zpracovat. Ani skladování v chladničce déle než jeden den je nevhodné, protože snadno podléhá hnilobám a plísním.

Plody se sklízejí tehdy pokud jdou snadno oddělit od lůžka a plod se samovolně nerozpadá a je pevný. Plně dozrálé maliny mají charakteristické aroma a chuť, kterou při přezrání rychle ztrácejí. Maliny se sklízejí postupně, protože nedozrávají všechny najednou. Sklizeň je potřeba opakovat nejlépe obden.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika