Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravim Pavlo,

mate pravdu, ptala jste se na palive papricky a ne na chili papricky, chili papricky, Kristian, Damian, nebo Jalapeno jsou papricky pouze ostre, to same plati pro irske papricky atd. Nejpalivejsi paprickou je indicka papricka Bhut Jolokia, druha je Habanero a treti je Orange Habanero, tyto papricky skutecne pali a nemaji nic spolecneho s chili paprickou vcetne okrasnych papricek nebo Kristian a Jalapeno. Chili papricky a dalsi tady navrzene papricky nedosahuji ani 10 % palivosti co ma Bhut Jolokia. Priklad Cayensky pepr pali 8 x vice nez zde uvadena Jalapeno Jinak palivost se necha merit, ale s tim vas nechci zatezovat. V nekterych pripadech je zamenovana chili papricka za palivou, ale dulezite a poddstatne je nazev papricky a jeji konkretni palivost

Semena papricek Habanera prodava Sema cena asi 38 Kc, semena jsou barevne rozlisena na oranzove a cervene, na internetu mate moznost koupit seminka Naga Jolokie a nebo primo susene Nag Bih jolokia vhodne na mleti, s teto papricky se nesnazte sazet semena, neporostou. Nakup treba aukro, ruzna inzerce, zahradnictvi, je podivny prodej neceho a vlastne nevite co kupujete. Habanero je odskouseno a mohu doporucit. Jinak papricky Habanero byly pro Evropu slechteny ve Spanelsku (nejsem si presne jist ktery stat to byl, nechat si dovest poradnou vetev Jolokie
z jihu od lidi co tam jezdi neni zas tak velky problem, semena vam, ale nebudou klicit.

Pri pestovani je nutne zajistit vetsi teplotu jak pro klicivost tak i pro rust 22- 28 °C, sezente si jak byly drive vyhrivaci polstare, taky byly vyhrivaci decky, ale ty byly pomerne dlouhe a papricky pestujte v tenkosteny plastovy misce s vyskou aspon 4 cm ve sponu 5x5 cm v zahradnim raselinovem substrate. Pod polstar dejte preklizku asi 1 cm silnou protoze jinak vam zezloutne parapet. Sazejte v 4 tydnu ledna, presazujte mezi 4 a 5 listem, na presazeni plastove kelimky trreba 6x6 cm, jsou v nich prodavany sazenice paprik, kelimky dat do plastove tenke misky z duvodu zalivky, rozzmerove co se vejde na vyhrivaci polstar, nekupujte vyhrivaci polstare nikde v marketech protoze je to na vypaleni baraku, drive se vozily s NDR kde staly asi 5 marek. Pokud budete pestovat palive papricky pri jinych teplotach tak klicivost je minimalni a samotny rust je katastrofa, dal jsem kolegovi 3 seminka, nedbal rad a vysla mu pouze 1 rostlina a jeste vselijak pokroucena, no hruza. Elektriku ani nepoznate co se tyka spotreby.

Zacatkem kvetna mate sazenice vysoke 45 - 50 cm, tyto sazenice presadim do plastove nadoby od vrchnich omytek, dole vyvrtat otvory pro odvod vody, do poloviny dam konsky hnuj poradne uslapat, zbytek zahradniho substratu, pres den do skleniku, na noc a nebo kdyz je chladno tak do garaze. velokost papricek je dana pocasim a podle teploty uvidite, letos zacatkem zari byly papricky vetsi nez v cervenci kdy bylo pomerne chladno.

Pri suseni pouzivam elektrickou troubu s horkym vzduchem 40 °c, dalsi moznost je elekticka susicka a nebo venku na rostech kde je nevyhoda pri primem slunci, papricky vyblednou.

Karel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika