Tulipany



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 95.21 (?) 
9.3.2006 10:24, zobrazeno: 111658x
Jsem zahradnice zacatecnice a mam moc rada tulipany.nemuzu se dockat jara az mi zase vsechny vyrostou.kupuji porad nove barvy a druhy.chtela bych se ale zeptat,jak presne je to s jejich rozmnozovanim a jestli je musim vsechny vyndavat ze zeme po zaschnuti listu,mam jich jiz vetsi mnozstvi,tak je to trochu problem.musi se vyndavat kazdy rok,aby se nemychal barvy?a kdyz zasadim velkou peknou cibulku tulipanu a po odkvetu ji vyndam ze zeme,mam z ni casto 4 az 5 milinkych cibulek.ty pak ale dalsi rok nekvetou,ze.,?Chtela bych moc poprosit,jestli by mi to nekdo nevysvetlil presneji.predem moc dekuji.zdravim milovniky jara a tulipanu...pegy
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 144.227 (?), 12.3.2006 18:57

Dobrý den,

taky mám ráda tulipány, myslím, že stačí, když se cibulky tulipánů vytahují ze země co druhý, maximálně co třetí rok. Nevytáhnou-li se, prý se pak zatahují do země, ale jsem laik, nemám odborné znalosti. Jak se tulipány množí, bohužel nevím, ale myslím, že tak, jako to popisují u mečíků, že se dají na začátku jara pro urychlení do truhlíků, anebo vysadí první rok pouze pro dopěstování cibulky volně na záhon. První rok nevykvetou, pouze zesílí cibulka. Přeji hodně úspěchů. Liana.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.68 (?), 23.3.2006 22:06
  1. Po odkvětu odstřihneme semeník.
  2. Necháme zaschnout listy. NIKDY JE NEODSTRAŇUJEME ZELENÉ!!!! Oni si musí  vzít  zpět živiny v listě, teprve až zaschnou, pak je odstraníme.   
  3. Na místě je necháme 2-4 roky. Pokud poleví ve kvetení musíme je přesadit.
  4. Sadíme a přesazujeme v září.  Dají se i namořit fungicidy. Můžeme si je však vytáhnout už v červnu a uschovat. POZOR: Nikdy nesázejte tulipány na stejné místo, hlavně ne po narcisech.
  5. Tímto se i množí. Nezapomeneme na odstupy mezi cibulemi.
  6. Malé zasadíme na dočasné místo,protože nebudou kvést, dalším rokem je ve stejnou dobu přesadíme nebo je zasadíme mezi velké cibule. Také  však dodržíme mezery jako by tam byla velká cibule. Bude to méně pracné, ale výsledek stejný.
  7. Kombinujeme takto: ....3-5 cibulí , 2-3 barev, stejné doby kvetení                           .....nebo....více cibulí , 2 barvy, jiná doba květu                            ......a to v jednom hnízdě. Hnízd si uděláte podle potřeby. Ta druhá varianta bude déle kvést, ale nebude tak barevná jako ta první.
  8. Nezapomeneme hnojit podle návodu hnojivem na cibuloviny. Je to stejné hnojivo jako na česnek a cibuli.
  9. Nezaponeneme zalévat podle potřeby OKOLO rostlin. Nikdy ne na květ.
  10. Pokud chceme mít tulipány např. v truhlíku na okně, musíme si toto připravit už na podzim. Protože cibuloviny musí projít chladem.                  ............... viz bod 11,12,13
  11. Do truhlíku si dáme silné cibule vedle sebe zahrneme hlínou. Do velkého keramického květináče si je dáme také vedle sebe , ale do různých výšek. Aby květináč dlouho kvetl.
  12. Na zimu truhlík  zapustíme do hlíny. Navršíme na to kopeček hlíny. Na jaře vytáhneme a dáme na místo určení. Nebo také zahrnuté v chladném pařeništi. Velký květináč zabalíme do několika vrstev zateplení, postavíme na desku a necháme venku. Na jaře, když nebudou silné mrazíky, kryt odstraníme celý nebo postupně.
  13. I na takto upravené tulipány musíme dodržet bod 8 a 9. Po odkvětu necháme listy zaschnout a musíme  je v září zasadit do půdy a do truhlíku si dát jiné. Oni se takto zregenerují a zase je pak další rok můžeme použít do truhlíku.
  14. Pro nedočkavce jara tu mám ještě jednu malou radu. Do truhlíku si k tulipánům můžeme přidat také krokusy, sněženky a bledule.  Vše barevně sladíme. Nebo si toto můžeme založit do misky, dodržet vše jako u tulipánů, a zjara si je dát domů na okno , potom na stůl. A jaro tu máte o něco dřív!

Hodně úspěchu v pěstování  Vám přeje milovnice všech květin Jana

 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 9.22 (?), 24.5.2006 9:53

Hrozne moc Vam pani Jano dekuji za podrobne vysvetleni o tulipanech.Ted uz vsemu rozumim.DEKUJI MOC....

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 10.34 (?), 24.5.2006 12:31
Vážená paní Jano, milovnice všech květin. Návod, jak pěstovat tulipány je celkem bez chyb. Ale zahrnout zeminou, nikoli hlínou!!! Hlínu mají cihláři, nikoli zahradníci. A to je přeci jen rozdíl. Prima den Vám přeje Stanislaw:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 38.17 (?), 9.8.2006 16:00
Važený pane Stanislawe, nechápeme proč píšete takové připomínky na paní Janu, která se snaží někomu poradit. Každemu je jasné, že si nepujde pro hlinu k cihláři.. Příště napište raději nějakou radu ..Pekný den ....
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 10.34 (?), 10.8.2006 11:08
Dobrý den. Dobře, tak tady jedna rada. Nepoužívejte výraz hlína ve spojení se zahradničinou. Hlínu používají cihláři, zahradníci mají zeminu, či uměle připravený substrát. Pohodu přeje Stanislaw:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Jarmila Váchová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83), 15.8.2006 19:26
Botanické tulipány se nemusí vyndavat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.35 (?), 15.8.2006 20:47

To je sranda, ale taky neříkám hlína. K.:-)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 100.61 (?), 15.8.2006 20:59
Jasně, hlína. Tady je to snad všem srozumitelné.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika