|
Poškozená kůra broskvoně
|
|
|
|
|
|
|
|
gardengirl - (3) - 8.87 (?), 26.2.2017 13:34, zobrazeno: 6079x
Ráda bych se poradila, jak mám postupovat při ošetření takto poškozené kůry broskvoně. Jedná se o poškození mrazem? Postižený je kmínek ze všech stran, jedná se o cca 6letou broskev Favorita moretini a nikdy v minulosti se neobjevilo, až letos. Okousané to nevypadá. Jsme 500mnm. Je postižení v tomto rozsahu pro stromeček fatální? Někde jsem četla, že se mají praskliny očistit na dřevo, ale to by zasáhlo velké plochy a značná část kůry by chyběla. Mám před případným ošetřením stromek ošetřit nějakým fungicidem, nebo až potom? Mám ho ještě natřít na bílo, teď na konci zimy, nebo už ne? Bylo by vhodné jej na jaře přihnojit, aby lépe regeneroval? A čím?
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 26.2.2017 17:11
Je to mechanické poškození, tedy aspoň u většiny ran. S mrazem to nebude mít nic společného. Zatřete to latexem, Jinak ale na šestiletý stromek, to je proutek. Tak silný bývá dvouletý. Právě tam může být problém. Slabá výživa celého stromku včetně kmínku a pak je náchylný na cokoliv. To mohou být některé poškození.P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
Hrušky: kompletní návod na pěstování hrušek
Kousnout do šťavnaté hrušky je jedna z radostí života. Pěstování hrušek je obecně jednodušší než pěs...
Dobře bydlet pomáhá STAVOTECH Olomouc
Covid, inflace, války za humny, energetická chudoba – posledních pár let žijeme v turbulentních čase...
|
|
|
|