|
Krasava
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10093) - 210.187 (?) 22.4.2011 12:29, zobrazeno: 45243x
Několikrát jsem měl možnost ochutnat vynikající bělomasé broskve vypěstované z dovezených pecek. Netušil jsem, že tak dobré, výrazně aromatické plody už neochutnám. Například odrůda Krasava má hezké, velké, sladké plody, ale aroma je slabší. Máte stejný názor nebo jsem zakoupil nějakou jinou odrůdu?
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 47.15 (?), 9.8.2012 14:46
Ahoj Petře, krásné fotky. Hlavně zaostřené na to, oč nám běží. Co bys nám letos řekl k její chuti??? Zatím (ještě tak rok či dva) budu znát chuť jen bělomasých no name semenáčů... a že mi šmakují! Obzvláště kompot je z nich nedostižný svým zvláštně nahořklým aróma...
Zdraví Mittwoch
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10093) - 70.240 (?), 9.8.2012 22:33
Krasava je letos bohužel asi největší propadák. Když už nechutná dětem ani manželce, tak to je už co říct. Vyplývá z toho poučení, že není možné tuto odrůdu nechat přeplodit. V plodech absentuje aroma i cukr. Až ostrá chuť z minulého roku je ta tam. Tady se to může svést na přeplození, ale u Halehavenu, který se vyznačuje ze starých, klasických odrůd snad největšími plody, je to asi ne úplně potřebnými teplotami pro tu správnou kvalitu. Je dobré, že letos člověk prakticky kvůli častým dešťům nemusí nic zalévat, ale plody broskví jsou podle mě "napité" až moc. Pokud bych oprášil rozdělení pěstování broskvoní do zón, tak Envoy i Halehaven bych zařadil do I.zóny, která zde není. Anebo bych použil označení - pěstovat jen v teplých oblastech. Teplou oblastí nebo I.zónou bych označil např. Břeclavsko nebo jižní Slovensko. Takže hledání odrůd, které budou poskytovat aromatické a zároveň i sladší plody v normálním, běžném středoevropském létě, v nadmořské výšce 230 m.n.m., pokračuje dál.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 39.219 (?), 10.8.2012 19:45
V mnoha případech nechutných broskví jsem se přesvědčil, že zádrhel může být i v nepřesném stanovení sklizňové zralosti.
Přetažení i o 1 den už mělo za následek, že v konzumní zralosti byly plody bez kyselin a pak už i bez cukru.
Možná se to může měnit i rok od roku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velik...
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
|
|
|
|