Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím pane Mirku!! Nevěšte hlavu. Broskvoně se střihají stejně jako réva, a to jistě dobře umíte. Broskvoně totiž stejně jako réva plodí pouze na jednoletém, tedy loňském dřevě a při řezu je proto třeba důsledně dbát na obnovu plodonosného obrostu.  Kdybyste nechal stom růst divoce podle svého, vytáhne se Vám do výšky a vytvoří metlovitou korunu s dlouhými tenkými větvemi, vršek koruny se silně zahustí. Tím se žádoucí obnova plodosného dřeva postupně zastaví. Broskvoně dobře snášejí hluboký a intenzivní řez a netřeba se bát. Pro názornost připojuji instruktážní video, které Vám jistě pomůže zbavit se ostychu a obav. Podobných videí najdete na Youtube dostatek, když zadáte například "how to peach tree pruning".

Nejprve odstraňte všechny silné i slabé dovnitř zarůstající větve. Pak se snažte vytvořit širokou kotlovitou korunu. Odstraňte středové terminální větve, zahušťující střed koruny. Ponechte cca čtyři silné kosterní (vnější) větve. Snižte je na rozumnou úroveň a nenechte broskvoň růst do nebe. (Pokud tyto větve strom zatím nemá, vyberte je ze slabších a pokuste se je v následujícíh letech zapěstovat). Na stomě nechte rozumně omezený počet plodonosných loňských výhonů, ponechané podle jejich délky zakraťe cca o 1/3 ÷ 2/3 na vnější očko. Je doporučováno střihat v květu, či ještě lépe těsně po odkvetení, prý se to lépe hojí. Větší rány zatřete štěpařským voskem či balzámem. Mnoho zdaru!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika